​Utilizatorii care au două conturi de WhatsApp vor putea, în curând, să le folosească pe acelaşi telefon, dacă au două cartele SIM, relatează News.ro, citând o postare făcută pe blogul WhatsApp.

WhatsAppFoto: David Brabiner / Alamy / Profimedia Images

Mark Zuckerberg însuşi a anunţat că WhatsApp va lansa suportul pentru două conturi care pot fi folosite în paralel pe acelaşi telefon mobil. Viitoarea funcţionalitate va permite utilizatorilor să schimbe între cele două conturi folosite, asemănându-se din acest punct de vedere cu modul în care sunt suportate conturile multiple pe celelalte platforme sociale deţinute de Meta.

Meta, compania care deține aplicația de mesagerie, afirmă că două conturi de WhatsApp pot fi utile celor care folosesc aplicaţia atât în scop personal, cât şi profesional, având dedicate fiecăreia câte un profil.

Astfel, utilizatorul poate activa profilul profesional când foloseşte WhatsApp în scopuri lucrative, iar apoi poate trece la cel personal, când are de vorbit cu apropiaţii.

Însă, pentru a putea folosi în paralel două profiluri de WhatsApp, pe telefonul respectiv trebuie să existe două numere de telefon alocate de două cartele diferite. Asta pentru că autentificarea profilurilor se face, încă, pe baza codului trimis prin SMS către numărul de telefon alocat fiecărui cont.

Suportul WhatsApp pentru două conturi care pot fi folosite pe un singur telefon va ajunge mai întâi pentru smartphone-urile cu Android, înainte să fie lansate, la o dată ulterioară, pe iPhone.

WhatsApp vine cu tot mai multe funcționalități

Noul anunț făcut de Zuckerberg vine după ce în luna septembrie Meta a anunțat lansarea „Channels”, un nou produs disponibil pe platforma sa de mesagerie WhatsApp, care le permite utilizatorilor să își vizualizeze propriile postări, la fel ca pe Facebook sau „X”, fosta Twitter.

Meta a anunțat într-un comunicat remis presei luna trecută că noua funcționalitate va fi disponibilă în 150 de țări, inclusiv România.

În regiunile în care produsul a fost lansat, utilizatorii WhatsApp pot acum să urmărească un cont care oferă un canal, iar apoi să vizualizeze mesajele postate într-o secțiune separată de comunicările obișnuite de pe platformă.

La fel ca alte rețele, utilizatorii pot reacționa la mesaje prin comentarii sau emoticoane. Channels amintește, de asemenea, de o funcție deja disponibilă pe o altă rețea de mesagerie, Telegram.

Meta a subliniat în momentul lansării că Channels respectă confidențialitatea, deoarece niciun utilizator WhatsApp nu poate ști ce canale urmărește un alt cont. De asemenea, platforma permite administratorilor unui canal să refuze, fără justificare, să permită unui utilizator să urmărească conținutul produs de acesta.

Meta caută în mod regulat să ofere noi funcționalități pe platformele sale existente și chiar noi rețele, urmând exemplul Threads, concurentul pentru X pe care l-a lansat la începutul lunii iulie.