Grupul de firme Avrig 35 a investit circa 50 milioane euro in deschiderea unui centru comercial in orasul Pitesti, informeaza un comunicat de presa al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox. Complexul, situat in partea de sud a orasului, cuprinde deja un magazin Bricostore si un hypermarket Auchan, urmand ca in primavara anului viitor sa fie deschis si mall-ul "The Iris Shopping Mall".

"Este cea mai mare investitie facuta de grupul Avrig in afara Bucurestiului", se mentioneaza in comunicatul de presa.

Constructia in cadrul acestui proiect, care cuprinde trei faze, a inceput in luna martie a acestui an, primele doua faze fiind deja finalizate. Este vorba despre hypermarketul Auchan deschis la sfarsitul lunii octombrie a acestui an si despre magazinul de bricolaj Bricostore, deschis la data de 7 decembrie a acestui an. A treia faza a proiectului, respectiv deschiderea The Iris Shopping Mall, este asteptata in primavara anului viitor.

Mall-ul are va avea o suprafata inchiriabila de 7109 metri patrati, cu 43 de magazine comerciale. Suprafata construita a mall-ului are aproximativ 41.400 metri patrati. Proiectul dispune de 1500 de locuri de parcare.

Grupul Avrig 35 a fost fondat in anul 1999 de patru investitori americani si a demarat mai multe proiecte in Bucuresti. Potrivit NewsIn, cel mai important proiect din Capitala realizat de Avrig 35 este clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza, achiziţionată anul trecut de fondul de investiţii Accesion Fund pentru 85 de milioane de euro. Grupul de firme derula la jumătatea acestui an proiecte imobiliare în valoare totală de peste 500 de milioane de euro, în mai multe oraşe din ţară printre care Arad, Bucureşti, Braşov, Constanţa, Focşani, Piteşti, Suceava şi Timişoara. Grupul reuneşte peste 35 firme care desfăşoară activităţi de construcţii şi dezvoltare imobiliară pe segmentele rezidenţial, comercial, spaţii de birouri şi industriale.