Coldwell Banker: Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut cu pana la 50% in primele trei luni din acest an
"Constientizand ca singura sansa pentru a tranzactiona consta in ajustarea preturilor, proprietarii nu au de ales. Astfel, preturile pe metrul patrat util au coborat la nivelul de 1.000 euro/mp pentru apartamentele cu 3 si 4 camere si 1.100-1.200 euro/mp pentru cele cu 2 camere, resprectiv pentru garsoniere. Acestea din urma raman in continuare cele mai solicitate, motiv pentru care exista usoara diferenta de pret” a declarat Catalin Serbanescu, managing partner Colwell Banker.
Din cazuri concrete prezentate de agentie, o garsoniera in Drumul Taberei, zona Moghioros, 34 mp, etaj intermediar, in bloc contruit in 1979, s-a tranzactionat in martie cu pretul de 41.000 euro, in timp ce un apartament cu trei camere in Militari, 71 mp, in bloc construit in 1973, s-a vandut cu 67.000 euro.
Preturile vor mai scadea in urmatoarele luni, insa nu la fel de abrut
In Crangasi, preturile sunt cu 5-10% mai mari decat in celelalte cartiere ale sectorului 6, motivele fiind in opinia agentiei de consultanta imobiliara, blocurile mai noi (construite in mare majoritate dupa 1977), oferta mai scazuta cantitativ si existenta unei linii de metrou. Coldwell Banker da ca exemplu in aceasta zona un apartament cu doua camere, 54 mp, situat la parterul unui bloc construit in 1982, tranzactionat in martie cu 62.000 euro.
"Suntem de parere ca si urmatoarele luni vor fi dominate de tranzactiile pe acest segment de piata. Este posibil ca preturile sa mai coboare, insa nu la fel de abrupt ca in ultimele luni”, mai mentionaeaza agentia.
70 de tranzactii cu apatamente noi si vechi in primul trimestru din 2009
Contactati de HotNews.ro, oficialii Coldwell Banker au declarat ca "in primul trimestru din acest an agentia a intermediat 70 de tranzactii pe segmentul rezidential din Bucuresti, din care doar 14% au fost tranzactii in proiecte noi".
Coldwell Banker este o companie de origine americana, detinuta in prezent de Realogy Corporation, un important francizor din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 47 de tari cu 3.600 de birouri si 120.000 de brokeri.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
daca un ap era 80k si a scazut cu 50% asta inseamna ca azi e la 40k. daca scazi 50% din 40k ajungi la 20k (in cateva luni). daca mai scazi 50% ajungi la preturile din 2003 adica 10k un ap de 2 camere.
Nu va imbatati cu apa rece ca o sa scada pana la preturile din 2001, ca faceti broaste in burta :)
Nu o sa se mai bage lumea asa usor la apartamente de 150k, la credte pe 35 ani cu dobanda uriasa si cu rata de 60% din venituri, insa lumea in continuare va avea nevoie de case si va face credite pentru ele.
Eu incerc de 4 saptamani sa fac creit pentru o casa, fara sa fie probleme cu veniturile. CHiar si asa, nu am gasit inca o banca sa aiba bani, si atunci pot sa scada si la 40k, ca daca lumea nu poate face credite tot degeaba. Preturile vor relua trendul de crestere sau de stabilizare imediat ce bancile vor da drumul la credite
Nu vor mai creste preturile la apartamente in veci, mai ales cu dobanzile nesimtite din tara asta.
Acum o sapt am vb cu un francez care are dobanda la credit in euro intre 2-3%. Cand o sa fie asa si la noi, mai vorbim.
Pana atunci, a trecut vremea mitului cu- vreau o casa nu conteaza ca raman sclav pana la pensie.
Eu zic ca vor mai scadea poate dar nu mult, si vor ajunge ce au fost, sau poate vor depasi sumele alea dar in termen lung... peste 5 ani
Ingrediente pentru un pret corect: Uita-te cat costa un apartament in orice tara civilizata si vezi care este salariul mediu in acea tara. Daca le imparti, obtii un raport. Mai apoi, ia salariul mediu din Romania si inmulteste-l cu acel raport si vezi cat ar trebui sa iti dea. Ba mai adauga un 30% ca doar deh, suntem in Romania, si cu toate astea vezi cat ar trebui sa-ti dea.
Ai si tu dreptatea ta: o sa mai scada cu 5 %...pe luna :)
acolo saracia-i mult mai mare decat la noi (salariul mediu, daca vrei)...
preturile ,,afisate" nu spun nimic ptr. ca ce se tranzactioneaza real nu se stie...
hai sa vorbim de Romania.
oameni care castigau 3-400 de euro lunar cereau ptr. un apartament de doua camere 80 de mii...
cand ii intrebai: stiti cat inseamna 80 0000 de euro, raspundeau:
acceptam si credit imobiliar!!!
fantastic, ce de treaba erau si ce fraieri cei ce s-au dus la banca...
Adevarul e ca in acest moment investitorii imobiliari sunt puternic afectati. Constructorii la fel.
Bancile sunt prudente.
Populatia isi modifica puternic comportamentul de consum.
Dintre toti factorii, schimbarea mentalitatii populatiei va dura cel mai mult. Teama somerilor abia re-angajati va dainui multi ani, chiar daca criza in sine va lua sfarsit si ei vor avea slujbe.
Vin vremuri grele, iar 2009 si 2010 vor fi ingrozitori pentru toata lumea. Imi pare rau pentru agentii imobiliari care posteaza aici. Ei au fost cei mai afectati, pentru ca venitul lor depindea direct de numarul de tranzactii. Poate o re-specializare ar fi utila multora. Am inteles ca o parte din ei au reusit sa intre pe piata de cosmetice door-to-door.
Asta e situatia...