Adrian Vasilescu (BNR) despre Prima Casa: Peste suma de 60.000, poate exista o intelegere cu banca pentru o garantie suplimentara UPDATE Piraeus Bank: "Noi analizam riscul, nu vrem sa dam credite proaste ca sa plasam apartamentele la stat"
"Daca programul va merge bine, este posibil ca statul sa nu scoata niciun euro din buzunar. Probabil ca garantia si avansul de 3.000 de euro vor fi avantajoase", a declarat Adrian Vasilescu miercuri, 24 iunie.
Probleme ar putea aparea la dobanzi, a mai adaugat acesta. Aici va fi o negociere, dar fiindca in aceasta perioada bancile nu au cerere foarte mare, probabil vor accepta dobanzi rezonabile.
Ce se intampla dincolo de garantia de 60.000 de euro? Vasilescu a explicat ca poate exista o intelegere cu banca pentru o garantie suplimentara dar ca, oricum, un client care a scos deja 3.000 de euro din buzunar incepe sa devina responsabil.
Catalin Pirvu, presedintele Piraeus Bank, intrebat de HotNews.ro care va fi plafonul de finantari pe care isi propune banca sa-l acorde prin programul Prima Casa a spus ca "va fi in concordanta cu cota de piata a bancii".
Joi, 25 iunie, ora 17:00, expira termenul limita pana la care bancile interesate de programul Prima Casa trebuie sa transmita Ministerului de Finante estimarea sumelor care vor fi acordate ca finantari si a costurilor totale la care se vor acorda imprumuturile - conform Normelor de aplicare publicate joi, 20 iunie in Monitorul Oficial.
UPDATE Catalin Pirvu, presedinte Piraeus Bank: "Ne-am manifestat intotdeauna interesul de a participa la program. Consideram ca este un program bun, prin care bancile pot sa investeasca si sa sustina iesirea din aceasta stagnare".
Daca limitele maximale prevazute in Normele de aplicare sunt convenabile, depinde de la banca la banca, in functie de costurile de finantare, a explicat acesta. "Daca ne referim la depozitele care sunt remunerate cu 6-7%, eu stiu, este bine sa platesti cu 5,25%?" s-a intrebat retoric acesta.
Pirvu a mai declarat: "Evident ca pretul unui credit este legat de costul finantarii ca sa obtii un profit si costul riscului. Aici, neavand risc, dobanzile pot fi mai mici decat cele practicate pe celelalte produse.
In general, noi analizam riscul si nu vrem sa dam credite proaste ca sa plasam apartamentele la stsat , vom analiza din punct de vedere al eligibilitatii clientilor si al posibilitatii acestora de a primi ratele.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
In conditiile in care chiria pe 1 an in Bucuresti e 3000 de Euro, cum va fi responzabilizat cel care achita acest avans? 1 an va sta sigur in casa aia
Deci stie tot.
Pff, numai manipulatori in institutiile statului!
interesant este faptul ca desi sunt foarte multe locuinte contruite de dezvlotatori imobiliari privati, pretul locuintelor nu scade. adevarat, in ultima perioada pretul locuintelor a scazut destul de mult, pentru ca cei care au construit casele nu mai aveau lichiditati, dar nu suficient de mult ca atunci cand piata ar fi fost suprasaturata.rezulta ca dezvoltatorii imobiliari importanti au incheiate intelegeri intre ei prin care nu lasa la pret sub un anumit prag.
de ce nu se ocupa statul de construirea de locuinte si vrea neaparat sa vinda proprietati gata construite, ghici de cine...popoviciu, tiriac, negoita,...
think about it...
Este o ordonanta facuta cu (3 LITERE) ca toate ordonantele lui Boc si compania.
Poate accesa fonduri oricine nu are casa inclusiv cel care a vandut o casa cu 100000 E si apoi cumpara cu 40000 si facut aproape om.
Sa vezi case trecute pe numele bunicii,matusii parintilor si alte tertipuri specifice imbuibatilor zilei
si milogilor din camarilele politice
Gandeste-te la o chestie ipotetica. Cu cat crezi ca s-ar vinde kilogramul de aer de respirat? Raspuns: Cu f putin. de ce? pentru ca este o resursa mult prea mare pentru a avea valoare.
In concluzie, cu cat o resursa se gseste intr-o cantitate mai mica, cu atat este mai scumpa. Asa si cu casele.