O bijuterie marca Henriette Delavrancea, condamnata la demolare  

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 7 decembrie 2009, 18:13 Economie | Imobiliar


Casa Prager, 1936
Foto: HotNews.ro
Directia pentru Cultura Culte si Patrimoniu a Municipiului Bucuresti a condamnat la demolare o casa unicat in Bucuresti, facuta de arhitecta Henriette Delavrancea Gibory in stilul celebrelor vile de la Balcic. Este vorba de o vila parter cu etaj aflata pe bd. Aviatorilor, la nr. 92. In loc va aparea un bloc cu patru etaje. 

Avizul prin care se decide demolarea casei  a fost semnat de fostul director al Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu a Municipiului Bucuresti, Eugen Plesca, pe data de 24 septembrie 2009. Proprietarul care a dorit sa-si demoleze casa este Florin Enache, iar arhitectul care a facut proiectul de desfiintare, Molnar Andrei. Coincidenta sau nu, exact in aceeasi zi Consiliul Local sector 1 a aprobat si Planul Urbanistic de Detaliu prin care se aproba in loc construirea unui bloc de patru etaje. Acest proiect a primit aviz de la Directia pentru Cultura cu doua zile inainte. Proiectul pentru Planul Urbanistic de Detaliu prin care se aproba construirea blocului de patru etaje este semnat de firma de arhitectura VELPLAN.

Casa de pe bd. Aviatorilor, nr. 92 se afla intr-o zona protejata. Conform regulamentului de zone protejate, gradul de protectie este maxim: „se protejeaza valorile arhitectural-urbanistice, istorice si de mediu natural in ansamblul lor: trama stradala, fondul construit, caracterul si valoarea urbanistica: sunt permise interventii care conserva si potenteaza valorile existente”. De asemenea, conform studiului istoric intocmit de Cezara Mucenic pentru aceasta casa, valoarea arhitecturala a acesteia este mare, valoarea urbanistica, medie, valoarea de vechime-autenticitate, medie, iar cea de unicitate. medie. Conform legii, daca dintr-un studiu istoric reiese ca un imobil acumuleaza mai mult de doua valori medii, acesta trebuie clasat, nu demolat. Cu atat mai mult cu cat, acesta avea la trei capitole valoare medie si la unul valoare mare.   

Arhitectii despre casa din Bd. Aviatorilor nr.92 

Milita Sion, arhitecta care a studiat opera Henriettei Delavrancea
„Aceasta casa proiectata de doamna Delavrancea este unica deoarece reprezinta o transpunere a stilului de la Balcic in Bucuresti. Este vorba despre acoperisurile plate, despre logii, o mare simplitate a conceptiei si a trasarii, stil care a constituit apogeul in cariera doamnei Delavrancea si care a facut epoca in perioada interbelica, in perioada 1930-1940.

Mi se pare inadmisibil ca acest domn de la Directia de Cultura sa comita o astfel de crima, stergand urmele unei case care in mod normal trebuia declarata monument istoric. In acest moment am facut o lista cu lucrari ale doamnei Henrietta Delavrancea, de a carei opera m-am ocupat, pentru a fi declarate monument istoric. Inteleg ca evenimentele acestea mi-o iau inainte. Si distrug o contructie pe care noi o consideram de mare valoare. Oamenii care fac asemenea lucruri ar trebui destituiti imediat. Nu au ce sa caute intr-o institutie de cultura si sa hotarasca asupra patrimoniului. Intrebare: pe cine a consultat cand a dat aviz de demolare? Uniunea Arhitectilor si Ordinul Arhitectilor din Romania sper sa protesteze cu vehementa si sa opreasca acest act de distrugere a patrimoniului arhitectural romanesc. O a doua casa ca aceasta nu exista in opera doamnei Delavrancea si nu exista nici in general.

In acest moment suntem in curs sa deschidem o expozitie in incinta palatului regal cu tema: arhitectura doamnei Delavrancea la Balcic in anii 1930-1940. Aceasta actiune urmareste sa stabileasca o zona de protectie in jurul caselor construite de Henriette Delavrancea la Balcic. Mi-e rusine ca ma lupt pentru patrimoniul romanesc in afara granitelor, cand noi, in Bucuresti, il distrugem cu mare voiosie”.  

Dan Marin, vicepresedintele OAR Bucuresti
“Din pacate, mult mai mult ca in alte parti, la noi nu exista nici un respect pentru cladiri; sunt succesiv transformate si prost intretinute, in asa fel incat, nu dupa multi ani, imaginea lor sufera foarte mult, devenind uneori de nerecunoscut. Maltratate, cladirile pierd multe din calitatile initiale si in final sunt declarate fara valoare si demolate. Intr-o anumita masura, asta este si situatia casei Prager, sensibil modificata astazi; numai ca in acest caz, lucrurile sunt mai grave. Studiul istoric a relevat existenta unor valori care, insumate, ar fi permis clasarea ca monument a cladirii si ar fi permis, prin restaurare, revenirea la imaginea ei initiala. Dar Directia pentru Cultura a Muncipiului Bucuresti – institutie teoretic subordonata Ministerului Culturii – a ignorat complet studiul si pe 24 septembrie 2009 a acordat aviz favorabil demolarii, actionand cu premeditare. Ar fi putut face cunoscuta solicitarea de desfiintare a cladirii, discutand-o cu Comisia zonala Bucuresti a monumentelor istorice, a carei sedinta a avut loc pe 25 septembrie 2009; nu a facut-o insa, pentru ca stia ca aceasta se va opune.

Traim in continuare intr-o realitate absurda si schizofrenica: la data cand “aparatorii”  legali ai patrimoniului bucurestean semnau avizul de demolare, imaginile casei de pe Bd. Aviatorilor 92 erau expuse - alaturi de imaginile intregii opere arhitecturale a Henrietei Delavrancea – la Muzeul National de Arta al Romaniei, in cadrul expozitei retrospective a arhitectei!” 

Henriette Delavrancea - Gibory este unul dintre cei mai valorosi arhitecti romani din perioda interbelica. Cele mai renumite constructii facute dupa proiectele ei sunt: resedinta generalului Rasoviceanu, Primaria din Balcic, vila “Lupoaica” a lui Nae Ionescu, planurile Pavilionului Granicerilor din ansamblul regal si ale vilelor lui Ion Pillat si Elisa Bratianu, toate din Balcic. “O mare doamna aceasta arhitecta! Cladirile proiectate de ea sunt cu totul deosebite, o imbinare intre nou, modern si vechi, neoromanesc. Cu cat sunt mai greu de gasit aceste cladiri, cu atat sunt mai valoroase. Henriette Delavrancea a fost o adevarata artista”, a spus despre ea arhitecta Milita Sion.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13134 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  De parca ar fi prima. (Luni, 7 decembrie 2009, 18:42)

  MAD ONION [anonim]

  Ce ne mai minunam. Parca ar fi prima distrugere din tara asta. Cate s-au distrus si inca se mai distruge in tara asta fara ca nimeni sa fie tras la raspundere. sa fim noi sanatosi. Poate ca picat pe ici pe colo cate un pestisor, dar rechinii cei mari si nesatui sunt la adapost si-si bat joc de noi. Si noi nu putem face nimic. Banul ai protejeaza. Asta e. Cum a spus cineva mai sus. Cand plecam din tara?
  • +3 (3 voturi)    
   defetism? (Luni, 7 decembrie 2009, 19:43)

   sorin [anonim] i-a raspuns lui MAD ONION

   OK, ce putem face? Chiar nu cred ca nu se poate face nimic!
 • -6 (6 voturi)    
  papa (Luni, 7 decembrie 2009, 18:51)

  Voro [utilizator]

  du-te esti liber!
  ia-ti si comunistii si ia-o spre est!
 • +1 (3 voturi)    
  Capitala (Luni, 7 decembrie 2009, 18:56)

  dorul [utilizator]

  Pai da, Oprescu e cel mai tare. La fel era sa iasa si Geoana din cauza Bucurestiului.
  Geme Capitala de creiere...
 • +2 (2 voturi)    
  Sunteti inteligenti rau (Luni, 7 decembrie 2009, 20:01)

  necunoscatori [anonim]

  Stiti cumva cine e primarul bucurestiului ? stiti cumva cine e primar la sectorul 1 ? stiti cine e arhitectul general al orasului ? sunteti niste ignoranti agitati ... n-are nici o treaba PDL cu Sectorul 1 (Chiliman PNL) Primar general ( OPRESCU psd sub-acoperire) si Arhitectul general pus de Oprescu ( Patrascu sau cum il cheama).

  Vorbiti asa ca ignorantii sa va aflati in treaba. Luati si documentati-va inainte sa scrieti.

  Daca vreti sa rezolvati ceva duceti-va la locul respectiv si demonstrati.
  • +1 (1 vot)    
   ai dreptate (Marţi, 8 decembrie 2009, 9:13)

   laurentiu [anonim] i-a raspuns lui necunoscatori

   ai dreptate, trebuie sa terminam, dupa 20 de ani (sau 2000?) cu vaicareala. Singura actiune acceptabila intr-o democratie este protestul inteligent - si la locul faptei - in felul asta se identifica si casa, multi nu o stiu - dar si petitii online si pe hartie depuse la min culturii, asociatiile profesionale si primarie pentru destituirea celor care aproba asa ceva.
 • +2 (2 voturi)    
  Revin (Luni, 7 decembrie 2009, 20:10)

  necunoscatori [anonim]

  Am scris ceva mai sus si am ratat ceva foarte important pentru cei care tot zbiara la PDL ... cel care a semnat din partea Directiei pentru Cultura " Eugen Plesca" " http://www.cotidianul.ro/vanghelie_da_cultura_capitalei_pe_mana_fostului_securist_eugen_plesca-86461.html "
 • +3 (3 voturi)    
  Cladiri importante Buc. (Luni, 7 decembrie 2009, 20:24)

  Ralu [anonim]

  Imi pare ca astia distrug mai rau Bc. fata de cum au facut comunistii dar de vina suntem noi ca ai lasam!
 • -1 (1 vot)    
  mda.. (Luni, 7 decembrie 2009, 20:26)

  Ion I [anonim]

  avem si rezultatul alegerilor... cand plecam din tara?
  macar sa ii lasam pe astia sa isi faca de cap pe aici ca in jungla...
  • +3 (3 voturi)    
   Trist (Luni, 7 decembrie 2009, 18:49)

   asterix [anonim] i-a raspuns lui Ion I

   E foarte trist cum nu avem respect pentru istoria si cultura noastra.In toate tarile civilizate se protejaza astfel de cladiri.
   Si cand ma gandesc ca il acuzau pe Ceausescu ca ademolat la greu
   Astia sunt mai rai si mai parsivi....
   Trist ...
  • -3 (3 voturi)    
   asa e (Luni, 7 decembrie 2009, 20:43)

   arh. D. B. [anonim] i-a raspuns lui Ion I

   felicitari primarilor si gospodarilor pdl, iata cum ne scapa de vechi si aduc noul in viata noastra! asta da schimbare!
  • -3 (7 voturi)    
   Ciocu mic ca acuma noi suntem la putere (Luni, 7 decembrie 2009, 20:47)

   mendelin [anonim] i-a raspuns lui Ion I

   Is votant al lu Basecu si vreau demolarea tuturor vechiturilor astea zise "de patrimoniu" parca.... Si vreau sa se faca discoteca de manele in locul la fiecare vechitura din astea...
   Pai ce... cultura imi trebuie mie..mancatias....imi ajung patru clase cat sa stiu sa numar paraii din portofel ...ca sunt bazat..
   Acuma ca-l avem pe base la putere facem ce vrea muschii nostrii
   HAI BASESCU!!!
  • 0 (2 voturi)    
   E libertate! (Luni, 7 decembrie 2009, 20:54)

   Captain Planet [utilizator] i-a raspuns lui Ion I

   Du-te, poate așa va crește și numărul votanților pro-roșu. Ia-i pe toți! N-o să strângeți prea mulți; umpleți câteva microbuze. Oricum, cred că vă cunoașteți deja între voi, de la atâtea votări. Ceilalți care au mai votat cu roșu sunt pensionari sau nu au mers mai mult de 20-30 km depărtare de casă; deci nu merg.
   Du-te, poate așa îți vei da seama...
 • -1 (1 vot)    
  ce ne mai mira? (Luni, 7 decembrie 2009, 20:39)

  corect [anonim]

  ei bine, iata urmarile gospodaririi PDL. asa s-a intamplat in tot orasul de cand cu primarii pdl-ului. s-a stricat mai mult decat in 25 de ani de comunism. s-a batut joc de acest oras si de moneumetele sale.
  felicitari pdl, tineti tot asa treaba!
 • +1 (3 voturi)    
  o sa fie bine (Marţi, 8 decembrie 2009, 4:58)

  mogul demolator [anonim]

  eu n-am emotii, n-am griji, ca se va ocupa domnul presedinte si de mogulii astia cu demolarile. S-a ocupat si de subventii, de inundatii, de tonomate, de tigani, de baietii mici, de curent si gaze si de multe altele si pe toate le-a rezolvat.

  S-a ocupat si de chestia asta cu patrimoniul cit a fost primar, s-a luptat mult si n-a dat parcul Bordei. S-a luptat mult in precedentii cinci ani si stiu ca ne apara pe noi, cei multi, rromanii, poporul Lui, in viitorii cinci si chiar si dupa aia, prin doamna fata lui.
  A dat legi bune, a facut dreptate si noi ne bucuram si-l votam.
  In plus, ministrul culturii e tot de la noi. De la noi din sat. Si el se ocupa, ca sa nu se faca de ris la domnul presedinte.
  NU s eva demola nimic ca noi toti l-am votat ca sa nu demoleze Iliescu si Vintu toate casele si sa le ia Nastase si Vanghele pe restul.
  Jur cu mina pe Biblie ca asa va fi!
 • +1 (1 vot)    
  O scurta informare foto (Marţi, 8 decembrie 2009, 10:11)

  sm [anonim]

  http://picasaweb.google.com/razvanluscov/HenrietaDelavranceaCaseDinBucuresti#
  • +1 (1 vot)    
   Multumim! (Marţi, 8 decembrie 2009, 17:05)

   mir [utilizator] i-a raspuns lui sm

   poate face si corpul arhitectilor ceva[!!]... deocamdata vad ca doarme, nu e nimic pe pagina oar, pana la ora asta. mereu aflam in ultimul moment!
   ironic: tot in luna septembrie, Muzeul National de Arta gazduia o expozitie cu proiecte ale arhitectei....
 • +1 (1 vot)    
  INCREDIBIL (Marţi, 8 decembrie 2009, 10:46)

  Madalin [anonim]

  Bai astia sunt sanatosi la cap ?
  Atat tupeu nu credeam sa aiba !
  Casa asta e UNICAT, are o valoare imensa. Acum chiar ca s-a intrecut orice masura, sunt niste criminali odiosi ! Nu-mi vine sa cred !
  Ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa punem piciorul in prag, asa nu se mai poate !

  Iar pe domnul EUGEN PLESCA am sa-l tin minte toata viata daca aceasta casa va disparea. Ar trebui sa se fereasca sa mearga pe strada de acum inainte...
 • -1 (1 vot)    
  o casa banala (Marţi, 8 decembrie 2009, 12:01)

  bogdan [anonim]

  nu sunt de acord cu demolarile dar prea mare tam tam faceti pt o casa urata, simpla , banala
  sa fim seriosi asta nue o "bijuterie"... e o constructie oareacare ce nu iese cu absolut nimic in evidenta
  • +1 (1 vot)    
   pt Bogdan (Marţi, 8 decembrie 2009, 15:44)

   Madalin [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   incultura si ignoranta nasc, bineinteles, asemenea afirmatii. Ar fi bine sa mai citesti si apoi sa vii sa-ti dai cu parerea aici.
  • +1 (1 vot)    
   du-te.. (Marţi, 8 decembrie 2009, 17:17)

   mir [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

   si uita-te la ea. nu cred ca stii despre ce e vorba. nu o poti judeca dupa fotografie, crede-ma
 • +1 (1 vot)    
  patrimoniu (Marţi, 8 decembrie 2009, 13:02)

  vasile [anonim]

  pacat de munca si gandirea celor care au construit astfel de case. in ziua de azi asemenea case se fac intr-un ritm de maxim 2-3 pe an. in toata tara!
  deci ar dura 500 de ani sa se refaca ce s-a daramat;
  ca sa nu mai zic ca multe dintre ele sunt unice si o valoare de patrimoniu
  e bine ca politizati si chestia asta. nu se va alege nimic de voi, tot niste atarnatori sunteti, lingai pe langa stapani
 • +1 (1 vot)    
  pt bogdan (Marţi, 8 decembrie 2009, 14:59)

  vasile [anonim]

  bre, daca nu are turnuletze si nu e acoperita cu marmura nu inseamna ca 'e urata', 'simpla' si 'banala'
  pune un pic mana pe carte, ia de te plimba un pic prin lume (si aici nu ma refer la cluburile din ibiza) si pe urma mai vorbim
  daca ai fi avut educatie cat de cat in directia asta ai fi stiut ca are sute (da, sute!) de detalii, multe dintre ele extrem de greu de facut in zilele noastre cand s-a uitat lucrul mestesugaresc.
  pe de alta parte nu m-ar mira sa lucrezi la velplan, firma de arhitectura care se manjeste pentru un proiect de bloc cu 4 nivele.
  si cu aceasta ocazie iti urez sa ai si tu parte de acelasi tratament. cum ar fi ca intr-o buna zi sa mergi la un chirurg si ala sa-ti spuna ca nu te face bine, mai usor e sa te 'demoleze' pentru ca esti urat, simplu si banal
  • -1 (1 vot)    
   precizari (Marţi, 8 decembrie 2009, 17:41)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui vasile

   Nu am zis ca sunt neaparat de acord cu demolarea iar comparatia casa-om e cel putin deplasata....
   Singurul fapt pe care il scot in evidenta e ca ne-am obisnuit sa sarim in sus pt orice are iz de nedreptate, sa injuram mogulii, grupurile de interese si mafia.
   NU lucrez la Velplan, n-as fi avut nici o problema sa spun asta daca asa stateau lucrurile pur si simplu asta e punctul meu de vedere.
   Iar casa asta din perspectiva mea de neinitiat nu mi se pare a fi o mare valoare ci doar un bun pretext pt a face populatia sa isi mai verse frustrarile pe site.
   Poate daca as vizita-o mi-as schimba parerea dar din ce vad si din faptul ca se spun ca este stilul "Balcic" (am fost acolo) nu mi se pare o "bijuterie".
   Uite chiar o sa ma duc sa o vad. Repet, este o parere de neinitiat dar daca e o bijuterie doar pt cunoscatori atunci trebuia sa se precizeze.
  • 0 (0 voturi)    
   precizari (Marţi, 8 decembrie 2009, 17:41)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui vasile

   Nu am zis ca sunt neaparat de acord cu demolarea iar comparatia casa-om e cel putin deplasata....
   Singurul fapt pe care il scot in evidenta e ca ne-am obisnuit sa sarim in sus pt orice are iz de nedreptate, sa injuram mogulii, grupurile de interese si mafia.
   NU lucrez la Velplan, n-as fi avut nici o problema sa spun asta daca asa stateau lucrurile pur si simplu asta e punctul meu de vedere.
   Iar casa asta din perspectiva mea de neinitiat nu mi se pare a fi o mare valoare ci doar un bun pretext pt a face populatia sa isi mai verse frustrarile pe site.
   Poate daca as vizita-o mi-as schimba parerea dar din ce vad si din faptul ca se spun ca este stilul "Balcic" (am fost acolo) nu mi se pare o "bijuterie".
   Uite chiar o sa ma duc sa o vad. Repet, este o parere de neinitiat dar daca e o bijuterie doar pt cunoscatori atunci trebuia sa se precizeze.
 • -1 (1 vot)    
  ultima precizare (Marţi, 8 decembrie 2009, 17:50)

  Bogdan [anonim]

  inca o precizare: peste tot in lumea asta se demoleaza (cu atentie - fara a lovi in patrimoniu, e adevarat) pt a se construi altceva, asta e progresul; si din pacate spatiul urban e limitat
  nu neaparat un bloc (desi e nevoie de spatii de locuit cat mai multe - cu trecerea timpului o sa ne inmultm si vom fi nevoiti sa ne dezvoltam pe verticala) - orice altceva
  daca faceau un muzeu in loc era altceva ?
  Casa asta nu o consider in patrimoniu; daca asta intra in patrimoniu atunci 99% ar trebui sa intre si nu ne-am mai atinge de oras, ceea ce nu e normal...
  repet o s-o vizitez si se poate sa imi schimb parerea dar din poza asta si din ce am citit in articol sansele sunt f mici
 • -1 (1 vot)    
  De ce sa nu o demoleze??? (Marţi, 8 decembrie 2009, 23:51)

  teodors [anonim]

  Casa este intradevar frumoasa si cocheta. O fi si in stilul de la Balcic dar nu mi se pare ca acestea sunt motive suficiente pentru a nu fi demolata. E construita in 1900 si cat? 20-30-40...? De unde pana unde sa fie un monument de o asemenea valoare incat sa nu poata fi demolata? Daca proprietarii doresc sa o demoleze mi se pare ca este dreptul lor. Intotdeauna insa trebuie sa se gaseasca niste revoltati de serviciu. Orasul e o constructie vie. Trebuie sa se gaseasca un echilibru rezonabil intre pastrarea unor constructii monument si dezvoltare. Cladirea aceea nu este nici suficient de istorica (nu am auzit sa se fi mentionata vreun eveniment cu totul remarcabil legat de ea) si nici suficient de monument (este frumoasa dar nu este vreo capodopera de arta) ca sa se justifice pastrarea ei cu orice pret.
  • +1 (1 vot)    
   intrebarea e retorica (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:47)

   mir [utilizator] i-a raspuns lui teodors

   daca acea cladire n-are nici o valoare pentru comunitate, daca aceasta nu are nevoie de ea intru pastrarea memoriei, atunci sigur ca poate s-o demoleze daca i se pare profitabil....
   atata timp cat apropitarul nostru traieste intr-o comunitate [oras sau sat, nu conteaza] normal este sa respecte regulile acelei comunitati. are obligatia asta, ceea ce ii garanteaza lui si celorlalti membrii din comunitate anumite drepturi, printre care si dreptul de proprietate.. e foarte simplu.

   trist este ca nu putem vorbi de normalitate, aici si acum...
  • +1 (1 vot)    
   eu intreb: de ce sa o demoleze? (Miercuri, 9 decembrie 2009, 2:53)

   mir [utilizator] i-a raspuns lui teodors

   si tot eu raspunz: de neam prost!
 • +1 (1 vot)    
  casa prager (Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:54)

  ioanas [anonim]

  regret ca astazi in Romania nu se mai pune pret pe valori, adevaratele valori; dovada este ignoranta celor care au dat aprobarile pt demolare/construire, dar si a celor care scriu pe forum; a-ti da cu parerea cand esti un novice in privinta unui obiect de patrimoniu national inseamna ignoranta dusa la extrem; dar pentru ca in ultimii 20 de ani nu valorile reale, ci non-valorile au razbit in Romania, acest subiect este unul dintre rezultate; parerea mea este ca in aceasta problema doar institutii cu competenta si mai ales persoane competente si nu corupte ar trebui sa ia decizii atat de importante; altfel riscam ca rand pe rand sa dispara toate monumentele de arhitectura sau/si istorice iar in loc sa apara cladiri pur comerciale cu pereti cortina, care sa urateasca din ce in ce mai mult orasele dar si sa stearga definitiv orice mostenire; un popor fara mosteniri se cheama ca nu are istorie; democratie nu inseamna sa-ti dai cu parerea in absolut orice domeniu, fie ca esti avizat fie ca nu
 • 0 (0 voturi)    
  Andrei Chiliman (Miercuri, 9 decembrie 2009, 18:11)

  activistii cartierului Icoanei [anonim]

  Degeaba a dat PS1 comunicat de presa in articolul despre Casa din Eremia Grigorescu nr. 1 , tot dedna Ivanov, afirmand ca dl. Chiliman este un vajnic aparator al patromoniului, faptele demonstreaza contrariul. Domnul Primar, va vad ca dati avize de demolare a caselor de sec 19, a caselor de arhitecti renumiti, ce patromoniu salvati, cel al secolului 21???
 • 0 (0 voturi)    
  Demolarea vilei a inceput ! (Sâmbătă, 12 decembrie 2009, 10:44)

  Erase [anonim]

  Din pacate toate eforturile sunt zadarnice, astazi 12 decembrie 2009 vila din Bulevardul Aviatorilor Nr. 92 este istorie !
  Demolarea a inceput !
 • 0 (0 voturi)    
  Vila (Duminică, 20 decembrie 2009, 8:33)

  JK [anonim]

  Daca va pasa asa de tare de acea vila, duceti-va cu miile si protestati in fata buldozerelor!

  Daca o sa intrebati "Tu ce ne nu vii?", raspunsul e ca sunt la mii de km in afara tarii.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by