Turnul de 13 etaje de langa Scoala Centrala, anulat la Curtea de Apel. Sentinta este definitiva si irevocabila
Planul Urbanistic de Detaliu a fost contestat in instanta, in trei procese separate, de Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Prietenii Scolii Centrale si Ministerul Culturii. Ulterior, cele trei dosare au fost conexate. Decizia Curtii de Apel a fost pronuntata pe 2 iunie si confirma sentinta Tribunalului Bucuresti, data in aprilie 2010. Blocul de 45 de metri urma sa fie construit pe strada Icoanei, nr. 2-8, vizavi de Scoala Centrala, monument istoric. In zona sunt doar case cu maximum doua etaje. Beneficiarul proiectului era firma Raptis Kavouras, iar lucrarile inca nu incepusera.
Pentru a arata ca se poate construi si altceva decat turnuri pe strada Icoanei, Asociatia Prietenii Scolii Centrale si Ordinul Arhitectilor din Romania au organizat un concurs de arhitectura pentru locatia Icoanei 2-8. In urma jurizarii competitiei s-au acordat doar doua mentiuni proiectelor facute de studentii: Laia Martinez, Xavier Lozano Segarra si Mihai Sulea, Ruxandra Sacalis, Sabin Purice. (Vezi aici rezultatele concursului)
Turnul de vizavi de Scoala Centrala nu este singura cladire anulata in instanta. Curtea de Apel Bucuresti a anulat pe 14 aprilie Planul Urbanistic de Detaliu de pe str. Armeneasca, nr. 32. Acesta prevedea construirea unui imobil de 21 metri inaltime pe un teren unede inaltimea maxim admisa era de 10 metri. Impotriva proiectului au fost initiate doua procese, ulterior conexate, de catre vecinii afectati. In sprijinul vecinilor afectati au intervenit Asociatia Salvati Bucurestiul si Ministerul Culturii.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Deci nu au demostrat nimic, poate doar ca mai bine sticla si otelul decat proiecte de mana a 3-a.
Cat despre concurs - a fost o incercare adresata studentilor si arhitectilor stagiari. Au fost insa putine proiecte inscrise. Putine ok, si putine prezentate coerent. Dar este un pas interesant facut de OAR avand in vedere penuria de concursrui de arhitectura de la noi. Pe masura ce vom avea mai multe concursuri vom avea si participari mai numeroase si mai bune.
asteptam ca cei ce au dat autorizatia abuziv sa plateasca...
Iar pentru d-nii Ontanu, Chiliman si Oprescu le urez cit mai multe sentinte de acest fel. Stiu ca le fac o mare placere :)
din pacate, aici nu a mai apucat nici o organizatie sa intervina.
dar oare nu se pot afla numele celor care si'au dat avizul pentru aceste lucrari, sa fie afisate public?
eu cred ca ar fi o solutie sa le batem obrazul la modul asta primitiv salbaticilor care masacreaza bucurestiul de atat amar de ani - consilieri locali, arhitecti, diversi functionari ticalosi.
La vremea respectiva Salvati Bucurestiul spunea ca este ilegal, dar discutia s-a incheiat acolo.
1 ) reducerea tva la 1%
2) reducerea cotei de impozitare la 1%
3) demolarea casei republicii deorece nu se incadreaza bine din punct de vedere urbanistic .....
ineptii sunt de acord dar demonstreaza limitele justitiei . anumite decizii cum sunt cele economice / urbanism NU TREBUIE SA INTRE IN JUSTITIE . nu au cum sa jydece asa ceva . astept noua constitutie propusa sa le mai dea peste bot un pic .
Asa cum are si un contract intre doua (sau mai multe) parti. De aceea se pot ataca in justitie asemenea incercari de ocolire a legii.
Evident ca trebuie relaxata fiscalitatea si liberalizata economia un pic ca sa iesim din criza sau (macar) sa avem o economie cat de cat. Dar nu haotic. Sunt de acord cu sacrificarea unor lucruri pentru progres, insa nu la inatamplare.
ps. ce pregatire avea madam turcu ?