Numărul de vagoane pe care le utilizează CFR Călători a ajuns la 881 în prezent, fiind cu 31 mai multe decât la final de ianuarie, când la conducerea companiei a venit Dan Costescu. Compania promite că va afișa lunar numărul de vagoane aflate în uz. Câteva lucruri s-au schimbat în bine de când la conducerea companiei a venit Dan Costescu, cele mai vizibile fiind suplimentările cu vagoane, în week-end. Rămâne de văzut dacă lucrurile vor continua spre bine: un bilanț va putea fi făcut peste câteva luni.

Vagon renovatFoto: Hotnews

Ce spune CFR Călători despre flota de vagoane și locomotive

CFR Călători are un parc activ de vagoane mai mare, de la sfârșitul lunii februarie. Creșterea este de 3,6%, într-o lună, ceea ce reprezintă un procent comparabil cu media europeană anuală în ceea ce privește variația de parc.

Au fost reparate și modernizate 59 de vagoane (54 reparate, 5 modernizate). De asemenea, compania a retras 28 de vagoane pentru a fi introduse în reparații.

Vagoanele reparate și cele modernizate sunt deja introduse în trenurile InterRegio care circulă în toată țara. În luna ianuarie parcul activ al companiei era de 850 de vagoane.

’’În prima zi de mandat am stabilit ca obiectiv creșterea parcului activ de vagoane de la 850 la cel puțin 1000 (Obiectivul 1000+). După o lună de activitate la CFR Călători, am crescut parcul activ cu 31 de vagoane. Continuăm!’’, spune Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

Și numărul de locomotive și automotoare reparate și puse în circulație în luna februarie a crescut cu 8 unități, față de zero (0) în ianuarie.