Circulaţia trenurilor între staţiile Iclod şi Bonţida, segment feroviar aflat pe raza Regionalei CF Cluj, se va realiza cu tracţiune Diesel, pe firul II, după ce un plop s-a prăbuşit în gabaritul căii, a rupt linia de înaltă tensiune şi stâlpul de susţinere al firului de contact, aferent firului I de circulaţie, informează sâmbătă seara Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Tren CFRFoto: Hotnews

Echipele de intervenţie ale SRCF CLUJ vor acţiona cu personal propriu pentru tăierea, îndepărtarea copacului şi eliberarea liniilor de cale ferată, pe ambele fire, iar cu două drezine pantograf se vor desfăşura lucrările necesare pentru înlocuirea firului de înaltă tensiune şi a stâlpului de susţinere, de pe firul I, precizează CFR, citată de Agerpres.

Din cauza acestor avarii, înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, patru trenuri de călători (IR 15836, R 4095, R 4010 şi IR 1831) care urmează să tranziteze zona respectivă, vor circula cu tracţiune Diesel, astfel încât să asigurăm continuitate în traficul feroviar.

„Menţionăm faptul că, intervenţiile necesare la sistemul de alimentare cu energie electrică se vor desfăşura pe firul I, iar trenurile vor fi redirecţionate pe firul 2, cu tracţiune Diesel. CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i în acelaşi timp că echipele de intervenţii ale companiei depun toate eforturile necesare pentru remedierea, în cel mai scurt timp posibil, a oricărui deranjament înregistrat pe calea ferată, astfel încât circulaţia trenurilor să se reia în condiţii optime de trafic”, dau asigurări reprezentanţii companiei.