În luna iulie s-au făcut primele teste dinamice cu viteza de 160 km/h pe secțiunea Sighișoara - Coșlariu, a anunțat compania Siemens. Tronsonul este parte a Coridorului IV unde lucrările au durat mulți ani. Între Sighișoara și Coșlariu sunt 100 km, iar trenul IR 346 București - Viena face 70 de minute.

Locomotiva SmartronFoto: Siemens

Între Sighișoara și Simeria sunt 169 km și cel mai rapid tren face 2 ore și 15 minute. Este un singur tren direct pe zi, însă este de așteptat ca timpii să mai scadă pe viitor când vor fi operaționale și porțiunile de 160 km/h pentru trenurile IR de pasageri.

În prezent, între Sighișoara și Coșlariu cele mai rapide trenuri IR ating pe unele porțiuni 140 km/h.

Testele dinamice realizate în premieră în România au utilizat o soluție Siemens compusă dintr-o locomotivă Smartron și un pantograf Siemens, în parteneriat cu o firmă de renume din Europa, la viteza de 160km/h, spune compania Siemens România.

Testele au fost realizate în luna iulie pe Secțiunea 2: Coșlariu – Sighișoara, parte a Coridorului IV Pan European. Siemens Mobility România a finalizat cu succes implementarea și punerea în exploatare pentru loturile 1 și 2: Sighișoara - Ațel; Ațel - Micăsasa, care însumează peste 130 km linie de contact, în anul 2020, mai spun cei de la Siemens.