La Luxury Time, un restaurant din orașul kurd Erbil, nu există nici urmă de bărbat. Aici totul este destinat exclusiv femeilor, potrivitReuters.

femei in afaceriFoto: Starther

Restaurantul în care atât personalul cât și clienții sunt doar de sex feminin, a fost deschis în această lună de către Tara Mohammed Ihssan, o tânără în vârstă de 23 de ani, proaspătă absolventă a unei facultăți de business.

Ea mărturisește că s-a simțit întotdeauna stânjenită de privirile bărbaților, în serile în care ieșea cu prietenii în localurile din nordul Irakului. "Dacă vrei să ieși, este extreme de inconfortabil pentru că toată lumea se uită la tine. M-am gândit mereu să fac ceva de genul asta pentru mine și restul femeilor.", spune ea.

Interiorul elegant și modern al restaurantului, cu candelabre agățate și canapele colorate, a atras atenția bărbaților care vin deseori la ușa restaurantului pentru a vedea ce se întamplă în interior.

"Dacă lucrurile vor continua așa, mă gândesc să pun un sistem de alarmă. Consider ca nedrept faptul că toate cafenelele de aici sunt doar pentru bărbați, de ce nu pot accepta ideea că există o cafenea doar pentru doamne?", a adăugat tânăra.