Microsoft a anuntat ca a vandut peste 525 milioane de licente de Windows 7 in cei peste doi ani care au trecut din momentul lansarii, compania anuntand si rezultatele financiare pentru Q4, caracterizandu-le ca fiind "solide". Profitul a scazut usor, iar veniturile au urcat cu 5%, compania admitand ca inundatiile din Thailanda si evolutia e-reader-elor si a tabletelor au avut un impact negativ asupra afacerilor.

Veniturile Microsoft au urcat de la 19,95 miliarde dolari in Q4 2010, la 20,88 miliarde dolari trimestrul trecut. Profitul net a coborat de la 6,63 miliarde dolari, la 6,62 miliarde dolari.

Steve Ballmer a caracterizat rezultatele ca fiind "solide" si adauga ca anul curent se anunta interesant, mai ales ca va fi lansat si noul Windows 8 care se va regasi nu doar pe PC-uri, ci si pe tablete.

Compania a anuntat ca s-au vandut peste 200 milioane de licente Office 2010 in cele 18 luni trecute de la lansare, in timp ce Windows 7 a depasit cota de 525 milioane licente in mai bine de doi ani de la lansare. Windows 8 va fi disponibil publicului larg in versiune beta din februarie, iar lansarea ar trebui sa aiba loc in toamna, dar nu s-a comunicat oficial.

In trimestrul trecut divizia Windows a realizat afaceri de 4,7 miliarde dolari, in scadere fata de peste cinci miliarde dolari in Q4 2010.