Microsoft va trimite noul sistem de operare Windows 8 in august la producatorii de PC-uri, iar spre final de octombrie noul sistem va fi lansat pe piata, a spus Steve ballmer, CEO al companiei, la o conferinta in Toronto. El a mai spus ca Microsoft va incerca sa intre in competitie cu Apple pe orice segment si ca estimeaza sa vanda in urmatorul an cateva milioane de tablete Surface.

Steve BallmerFoto: Reuters

Steve Ballmer a spus ca 2012 este "un an epic" pentru Microsoft datorita venirii pe piata a Windows 8 despre care compania spune ca este cel mai bun sistem de operare lansat pana acum si cel mai important din ultimii 17 ani.

Versiunea RTM ajunge la inceput de august la producatori, iar la final de octombrie publicul larg va putea sa cumpere noul Windows 8. Va exista clasica versiune pentru procesoarele x86 de la Intel si AMD, insa si varianta RT dedicata sa ruleze pe dispozitive portabile ce utilizeaza procesoare ARM. Windows RT va fi livrat integrat in terminale, nu va fi vandut separat cum se va intampla cu Windows 8 pentru chip-urile x86, noteaza Computerworld.

Steve Ballmer a mai declarat la Toronto ca vrea sa concureze cu Apple in aproape orice segment din piata si adauga ca Microsoft are cateva mari avantaje cum ar fi productivitatea, managementul si infrastructura de servere de business.

Intrebat daca Microsoft va lansa un smartphone sub brand-ul propriu, Ballmer a raspuns ca acum tableta Surface este prioritatea si a adaugat ca este multumit de parteneriatul cu Nokia. El a mai estimat ca in urmatorul an se asteapta la vanzarea a cateva milioane de tablete Surface.

Ballmer estimeaza ca se vor vinde 375 de milioane de PC-uri pe plan mondial in urmatorul an, astfel ca asteptarile companiei pentru Windows 8 sunt mari. Analisti din piata noteaza ca e de asteptat ca Windows 8 sa aiba un grad redus de adoptie la nivelul companiilor fiindca multe au trecut recent la Windows 7, insa in segmentul consumer e de asteptat ca adoptia sa fie semnificativa.