Era de asteptat ca producatorii de tablete vor fi deranjati de anuntul Microsoft care va lansa propria tableta, Surface, iar seful Acer devine primul mare director care isi exprima cat se poate de clar nemultumirea. Citat de Financial Times el spune ca tableta va avea un efect negativ asupra intregii piete si spera ca Microsoft se va razgandi in vreun fel.

Tableta Microsoft SurfaceFoto: Reuters

JT Wang, CEO al Acer, spune ca planurile prin care tableta Microsoft Surface va intra in concurenta cu produse precum Acer Iconia "sunt negative pentru intreg ecosistemul mondial".

E primul mare sef al unui producator important de PC-uri care iese si critica miscarea Microsoft. "Le-am spus celor de la Mirosoft sa se mai gandeasca. Va fi un impact negativ urias pentru intreg ecosistemul si alte brand-uri vor avea reactii negative. Nu e ceva la care sunteti foarte buni deci mai ganditi-va", le-ar fi spus seful Acer celor de Microsoft.

Inca de cand Microsoft a anuntat ca in octombrie va lansa propria tableta, Surface, era clar ca o buna parte din producatorii de hardware vor fi nemultumiti. In ultimii 15 ani Microsoft a avut o relatie foarte buna cu producatorii de PC-uri care au adoptat cu bratele deschise Windows. Acum, tableta Microsoft va intra in concurenta directa cu produse ale unor companii cu care Microsoft a colaborat foarte bine, iar compania din Redmond a admis acest lucru si e constienta ca se vor crea tensiuni.

Conform IDC in trimestrul trecut Acer a vandut pe plan mondial 385.000 de tablete, ceea ce ii da o cota de 1,5%, putin fata de Q2 2011 cand avea peste 4%.