​Google a anuntat ca harta Coreei de Nord este de acum mult mai bogata in detalii si pot fi vazute monunente istorice, drumuri, centrale nucleare, dar si celebrele gulag-uri. Se estimeaza ca regimul represiv de la Phenian tine peste 200.000 de persoane in conditii atroce, iar putinii care au scapat in Coreea de Nord au povestit lucruri cutremuratoare.

Google a pus si gulag-urilor pe harta Coreei de NordFoto: Google Maps

Coreea de Nord, desi este o tara mare ca intindere, este printre cele mai putin cunoscute, iar hartile de pe Google erau foarte saracacioase. Acum, dupa cativa ani de contributii ale pasionatilor care au utilizat aplicatia Map Maker, Coreea de Nord poate fi vazuta in detalii mult mai bogate, fiind incluse pe harta multe puncte de reper.

Pe hartile de pe Google Maps apar acum si monumente istorice si sit-uri de cercetare nucleara si rafinarii si drumuri de legatura. Apar insa si lucruri sinistre, precum o parte din gulag-urile unde se estimeaza ca 200.000 de persoane sunt tinute in conditii atroce si puse la munca silnica fiindca regimul de la Phenian le considera opozanti.

In Coreea de Nord doar cativa privilegiati au acces la internet, iar saracia este crunta, tara fiind lovita de mai multe ori de foamete in ultimele decenii, fara ca autoritatile sa aiba o reactie adecvata.

Tara a fost recent vizitata si de presedintele Google, Eric Schmidt.