Intel a platit aproximativ 50 milioane dolari pentru Omek, companie cu 150 de angajati, fondata acum sase ani in orasul Haifa, scrie cotidianul Ha'aretz. Omek produce soft-uri ce permit computerelor sa recunoasca gesturi ale mainii, segment in care compania americana vrea sa patrunda in mod serios, previziunile Intel fiind ca in viitor vom putea controla computerele fara a mai fi nevoie de taste sau mouse.

Omek produce soft pentru PC-uri si pentru dispozitive portabile, programe ce permit, datorita unei camere 3-D, recunoasterea gesturilor umane si posibilitatea de a controla terminalele doar cu gesturi ale mainilor sau corpului.

Un astfel de domeniu, in care spre exemplu Microsoft este prezenta cu dispozitivul Kinect, este foarte important pentru Intel care spera ca in viitor aceasta tehnologie poate fi implementata si pe smartphone-uri si tablete.

Intel spune ca aceasta achizitie va permite cresterea capacitatilor companiei in domeniul livrarii de "experiente convingatoare de computing perceptual", referirea fiind la dispozitive cu interfata de noua generatie.

Omek a fost fondata in 2007 de sotii Janine si Gershom Kutliroff in orasul Haifa. Intel este foarte interesata de sectorul israelian de IT, ultima achizitie fiind facuta in ianuarie 2012.