Samsung Electronics a lansat pe piata locala prima sa gama de televizoare curbate Ultra High Definition (UHD) care sunt prezente pe piata in variantele de 55 si 65 inci, urmand ca in a doua parte a anului sa fie lansat si modelul de 78 de inci. Preturile pentru cele doua modele sunt de 14.000, respectiv 21.000 lei.

Televizor curbat Samsung UHDFoto: Samsung

Reprezentantii companiei spun ca s-au vandut trei televizoare si estimeaza ca pot vinde peste o mie de televizoare curbate UHD in acest an

Curbura televizorului

Curbura televizorului

Foto: Samsung

Compania spune ca gama Curved UHD (cu rezolutie de patru ori mai mare fata de Full HD) le ofera utilizatorilor o experienta de vizionare mult mai intensa, datorita campului de vizualizare largit si adancimii imaginii. Curbura televizorului mareste dimensiunile campului de vizionare printr-un efect de panoramare, iar distanta este egala de la oricare punct al acestuia catre ochi, ceea ce duce la minimalizarea distorsiunilor de la marginea ecranului.

La televizorul de 55 inci distanta optima de vizionare este de circa 3,5 metri. Compania mai spune ca ecranele curbate ofera un contrast mai bun si imagini mai clare. In plus, Auto Depth Enhancer este algoritmul care ajusteaza automat contrastul pentru o profunzime mai ridicata a imaginii oferind in acelasi timp un efect 3D fara ochelari.

Televizorul cu ecran de 65 inci cantareste 27 kg, iar cel de 55 inci are o greutate de 18 kg, Toate modelele din gama au procesor quad core+

Televizoarele curbate au fost lansate de numai cativa producatori si raman o nisa nu doar din cauza preturilor mult peste medie, ci si din cauza cantitatii mici de continut dedicat.