Online dating-ul este tot mai popular in Romania si perioada de varf de trafic pentru acest domeniu este intre noiembrie si ianuarie. Intre septembrie 2013 si ianuarie 2014 cautarile de pe mobil pe subiectul online dating au crescut de sase-sapte ori fata de perioada similara a anului precedent, arata un comunicat al agentiei de marketing Today's.

Sentimente.ro ramane cel mai popular site, cu circa 100-150.000 de vizitatori unici pe luna, cei mai multi avand varste intre 25 si 44 de ani, iar interesant este ca mai mult de jumatate sunt femei. Prin comparatie, site-ul elmaz.ro are intre 50.000 si 100.000 de vizitatori pe luna, iar procentul celor cu varsta de peste 50 de ani este mai mare (aproximativ 30%) si mai mult de jumatate sunt barbati.

Celelalte site-uri de profil din Romania au un trafic intre 5.000 pana la 10.000 de vizitatori pe luna. Mai mult, aplicatia sentimente.ro are si cateva zeci de mii de instalari din Play Store pentru Android.

Site-urile de dating sunt la mare cautare in Romania si popularitatea acestora creste odata cu venirea toamnei. Halloween, adoptata din Statele Unite ale Americii, este prima sarbatoare importanta a toamnei si in preajma acesteia incep oamenii sa isi caute iubirea sau doar o relatie de scurt timp pe internet.

Varfurile de trafic pe care astfel de domenii le intalnesc sunt in perioada noiembrie, decembrie si ianuarie. De asemenea, intre septembrie 2013 si ianuarie 2014 cautarile de pe mobil au crescut de sase-sapte ori fata de perioada similara din 2012-2013, spune Marius Lazarescu, director al Today's.

Cand vine vorba de online dating in strainatate, cele mai populare site-uri sunt match.com, OKCupid si PlentyOfFish (pof.com) cu 35 de milioane, 30 de milioane, respectiv 23 milioane de utilizatori pe luna.

Cel dintai este insa si unul dintre cele mai vechi, fiind pornit inca din 1995, cand Internetul era la inceput. Pe de alta parte, OKCupid a ales o alta cale decat cea clasica a matrimonialelor. Utilizatorii completeaza chestionare si in functie de raspunsuri le sunt prezentate liste cu oameni care li se potrivesc.

Pe mobil, foarte populara este aplicatia Tinder care pe plan mondial are aproximativ 30 de milioane de useri activi.