Serviciul Google Play Music, care contine peste 25 de milioane de piese muzicale disponibile in cloud si care pot fi ascultate de pe orice dispozitiv Android sau iOS, este disponibil incepand din 4 noiembrie si in Romania, a anuntat marti Google. Cei care colectioneaza muzica pot achizitiona piesele si albumele preferate si stoca in cloud, iar cei care vor sa-si adauge propria colectie de muzica alaturi de arhiva Google Play Music pot stoca gratuit online pana la 20.00 de piese. Serviciul este disponibil gratuit in prima luna, iar abonamentul este de 24 lei/luna pana in 7 ianuatie 2015. Dupa aceasta perioada, pretul abonamentului va fi de 29 lei/luna.

Google Play MusicFoto: Google

Serviciul Google Play Music permite acces la o librarie bogata de muzica - de la cele mai mari case de discuri pana la cele independente si artisti locali, cum ar fi INNA, Voltaj sau Guess Who, disponibila pe toate dispozitivele.

Google Play Music este o arhiva muzicala, un spatiu de stocare in cloud a colectiei personale de muzica si un magazin, totul in acelasi serviciu. Utilizatorii pot alege dintr-un catalog de peste 25 de milioane de piese (reunite sub denumirea 'All Access'), disponibile in cloud si care pot fi ascultate de pe orice dispozitiv Android sau iOS. De asemenea, cei care colectioneaza muzica pot achizitiona piesele si albumele preferate si stoca in cloud.

Mai mult, utilizatorii pot sa adauge propria colectie de muzica alaturi de milioanele de piese din libraria serviciului. Astfel poti stoca gratuit online pana la 20.000 de piese, care pot fi ascultate alaturi de catalogul All Access, oriunde si de pe orice dispozitiv sau prin accesarea paginii play.google.com. De asemenea, orice piesa sau album pot fi ascultate offline, prin optiunea 'Pin'.

Google Play Music permite crearea de radiouri interactive, fara reclame, plecand de la orice piesa sau artist. Utilizatorul poate adauga, elimina si rearanja propriul radio si vedea ce piesa urmeaza. Sau poate cauta intre recomandarile echipei Play Music si sa exploreze piese dupa gen. Optiunea 'Asculta acum' aduce in fata o selectie de radiouri alese pe baza gusturilor muzicale ale utilizatorului, pe care acesta le poate asculta imediat ce deschide libraria Google Play Music.