​Microsoft se arata extrem de multumita de gradul de adoptie al noului sistem de operare Windows 10 despre care compania spune ca se gaseste in prezent pe mai mult de 200 milioane de terminale, scrie Bloomberg.

Windows 10Foto: blogs.windows.com

La aproape sase luni de la lansare, Windows 10 se arata a fi cel mai de succes sistem de operare din istoria companiei, rata de adoptie fiind de cinci ori mai mare decat la precedentul Windows (8).

Windows 10 ruleaza pe 22 de milioane de terminale din companii si din institutii educationale.

In aceste conditii, compania are toate sansele sa-si atinga obiectivul ca in 2018 Windows 10 sa ruleze pe n miliard de terminale.

Piata PC-urilor scade, astfel ca Microsoft se bazeaza pe crestere mai ales pe dispozitivele mobile, segment unde Windows nu a avut niciodata o cota de piata importanta. In prezent diversele companii de analiza estimeaza ca Windows are 3-5% din piata smartphone-urilor, unde Android are peste trei sferturi.

Microsoft isi pune mari sperante in Windows 10, sperand practic sa construiasca un ecosistem format din gadget-uri, software in cloud si servicii care functioneaza impreuna, ideea fiind sa se creeze un mecanism precum la Google si Apple.