​Aplicatia de mesagerie WhatsApp, cumparata in 2014 de Facebook, a depasit pragul de un miliard de useri care intra cel putin o data pe luna, avand mai mult decat aplicatia de chat Facebook Messenger. WhatsApp a fost creata in 2009 si a atins 500 milioane useri in aprilie 2014. WhatsApp este preferata de multi pentru faptul ca nu are publicitate, designul este simplu, iar caderile aplicatiei sunt foarte rare.

Logo WhatsAppFoto: Hotnews

In fiecare zi userii din retea isi trimit intre ei 42 miliarde de mesaje si 250 milioane clipuri video.

Brian Acton si Jan Koum, cei doi fondatori ai WhatsApp, s-au cuoscut in 1997 pe cand lucrau la Yahoo!. WhatsApp a fost fondata in 2009 si in 2011 un fond de investitii Sequoia Capital a fost singurul care a indraznit sa investeasca in aplicatia despre care multi au spus ca nu difera cu nimic de concurenta. Sequoia a venit cu opt milioane dolari.

Lucrurile au evoluat insa, iar WhatsApp a ajuns la 300 milioane useri in august 2013, la 450 milioane in ianuarie 2014 si la 500 milioane in aprilie 2014. La final de februarie 2014, Facebook a anuntat ca va cumpara Whatsapp pentru uriasa suma de 19 miliarde dolari.

Tranzactia a fost finalizata in octombrie 2014, iar de atunci numarul de useri a crescut in ritm accelerat.

WhatsApp a anuntat recent ca nu va introduce un abonament pentru utilizarea aplicatiei, insa va incerca sa lanseze servicii care sa permita companiilor sa ia legatura cu clientii lor.

WhatsApp este cea mai mare aplicatie de gen in multe tari, insa o exceptie notabila este China unde serviciul local WeChat a ajuns la 500 milioane useri.

Totusi, WhatsApp are mai multi useri decat Facebook Messenger, aplicatie pe care reteaua sociala a impus-o utilizatorilor care nu mai putea sa-si dea mesaje intre ei pe mobil daca nu o instalau.