Actiunile Nintendo au crescut cu peste 100% in mai putin de doua saptamani, capitalizarea de piata ajungand la 42,5 miliarde dolari datorita succesului jocului Pokemon Go. Jocul creat de dezvoltatorul Niantic este disponibil in 35 de tari si numarul celor care umbla "bezmetici" pe strazi cu telefonul in mana pentru a colecta montruleti este tot mai mare.

Pokemon Go in BucurestiFoto: HotNews

Nintendo, compania care a adus acum 20 de ani pe piata personajele Pokemon prin jocuri video, si-a vazut actiunile crescand cu peste 110% din 6 iulie si pana acum.

Nintendo a ajuns in premiera sa valoreze mai mult decat Sony (40 mld dolari), iar actiunile Nintemdo au atins maximul ultimilor patru ani.

Datorita Nintendo, vineri a fost ziua cu cele mai mari tranzactionari la bursa din Tokyo din 2000 si pana in prezent, totalul de actiuni cumparate fiind de 4,5 miliarde dolari.

Nintendo a avut ani grei din cauza scaderii drastice a vanzarilor de console de la maximul de 25 milioane in anul financiar 2009, pana la sub patru milioane anul trecut. In 2015 venitul net a fost de 4,5 miliard dolari, iar in 2014, de 5,5 mld dolari, departe de maximul din 2009: 18,7 mld dolari.

Succesul jocului ar putea determina Nintendo sa-si schimbe modelul de business.