​Uber va retrage o optiune extrem de criticata prin care aplicatia urmarea unde se gasesc utilizatorii inca cinci minute dupa terminarea unei curse, scrie Reuters. Decizia este gandita sa imbunatateasca reputatia aplicatiei cand este vorba de optiunile de "privacy". Uber a avut un an plin de scandaluri si cat de curand va avea un nou CEO, de origine iraniana. Desi aplicatia a avut pierderi de peste 600 milioane dolari trimestrul trecut, cifra de afaceri a crescut.

Un update din noiembrie anul trecut a eliminat pentru utilizatori optiunea de a limita aplicatia in a culege date doar cand este folosita. Utilizatorii aveau de ales intre varianta in care Uber colecteaza tot timpul date de localizare sau nu colecteaza deloc.

Uber spunea ca vrea permisiunea de a colecta date despre pozitia user-ului inca cinci minute dupa incetarea cursei, invocand motive de securitate corporala a utilizatorului. Update-ul a fost insa intens criticat, multi spunand ca Uber insala din nou increderea utilizatorilor, nefiind prima controversa despre modul in care colecteaza date despre useri.

Uber a spus ca practic pentru userii de iPhone nu a demarat colectarea de date de localizare post-cursa, iar pentru cei de Android a suspendat optiunea.

Uber a anuntat recent pierdere neta de 645 milioane dolari pe trimestrul trecut, in scadere fata de 708 mil dolari in primul trimestru si peste 900 milioane dolari in Q4 2016. Insa cifra de afaceri a crescut datorita numarului mai mare de curse, totalul fiind de 1,75 miliarde dolari, fata de 1,5 mld in Q1 2017.