Face ID este cel mai nou mod introdus de către Apple pentru a te autentifica pe smartphone. Se pare însă că nu este foarte sigur, mai ales în China, scriePlaytech.ro. O mare parte din eforturile de promovare ale iPhone X au gravitat în jurul funcționalității Face ID. Ansamblul de tehnologie avansată și software intuitiv funcționează de minune pentru a-ți ține telefonul securizat fără să te oblige să ai o parolă de 20 de caractere. În opinia mea, mecanismul funcționează atât de bine încât simți că te-ai întors în timp, pe vremea când nu aveai cod la telefon.

Cei de la Apple sunt foarte încântați de Face ID și de nivelul său de performanță. Din păcate, tot mai mulți chinezi sunt de altă părere. Câteva publicații internaționale au clasificat sistemul ca fiind unul rasist de prisma faptului că s-au înregistrat deja câteva cazuri în care alte persoane de aceeași etnie asiatică au deblocat telefoanele proprietarilor.

Primul caz a fost înregistrat în Shanghai, unde un bărbat i-a făcut cadou soției sale un iPhone X, doar pentru a-și da seama că aparatul poate fi deblocat de către fiul său fără nici un fel de emoții. Imediat după eveniment, i-a contactat pe cei de la Apple doar pentru a afla că de fapt a fost un caz izolat și că problema ar putea fi derivată din faptul că au trăsături faciale similare.

Articolul integral, pePlaytech.ro.