Mii de utilizatori Facebook din SUA au rămas mirați când, pentru câteva ore, sub postări din News Feed le apărea un mesaj care le cerea să spună dacă postarea respectivă conține vreun element care incită la ură. Unii s-au simțit cenzurați, iar alții s-au întrebat dacă nu este vreo eroare. Facebook a spus că a fost vorba de un test intern legat de înțelegerea diverselor tipuri de discurs, dar că mesajul a devenit public din cauza unui bug.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Does this post contain hate speech?" (Conține acest mesaj discurs care incită la ură?). Acesta a fost mesajul pe care câteva mii de useri din SUA ai Facebook l-au văzut sub postările prietenilor din rețea. Dacă răspundeau Nu, mesajul dispărea, dacă răspundeau Da li se cerea să dea o reacție și aveau patru butoane ce dovedeau că este vorba de un test nefinisat: Hate Speech, Test P1, Test P2, Test P3.

Unii utilizatori au văzut în acest mesaj încercarea Facebook de a cenzura conținut, mai ales când mesajul a apărut la postări pe teme politice. Totuși, același mesaj a apărut și la lucruri total inofensive, cum ar fi pozele cu câini sau la prognoza meteo.

Facebook a explicat, într-un răspuns pentru USA Today, că a fost o testare internă și, din cauza unui bug, mesajul a fost public pentru doar 20 de minute.

Surse: BBC, USA Today