​Google a prezentat la conferința dezvoltatorilor un experiment care arată că asistentul său vocal poate suna și poate purta conversații simple cu oameni obișnuiți, pentru a rezolva mici lucruri, precum programări la tuns sau rezervări la restaurant. Asistentul vocal Google, prezent pe sute de milioane de telefoane, a fost constant îmbunătățit și este celebru pentru comanda ”Ok Google!” la care se activează.

Sundar Pichai, CEO GoogleFoto: Captura YouTube

Google spune că ar vrea ca asistentul vocal să poarte discuții cu oameni reali și să se poată și înțelege cu ei. Sundar Pichai, șeful companiei, a făcut o demonstrație cu două înregistrări: una în care asistentul făcea programare la coafor și alta în care rezerva o masă la restaurant.

Pentru a părea cât mai real, asistentul imită și interjecții verbale și mici ”dregeri” ale vocii sau ezitări.

Tehnologia este numită Duplex de Google și este gândită să ajute utilizatorii, scăpându-i de mici sarcini de care ar putea uita. În plus, va fi utilă pentru ca utilizatorii să poată lua legătură cu mici business-uri care nu sistem de rezervări online.

Interacțiunea pare naturală și datorită avansului în tehnologiile de recunoaștere automată a vorbirii și de sinteză text-to-speech.

Experimentul va fi extins în următoarele săptămâni. Inițail, soft-ul va fi folosit pentru a suna la diverse business-uri pentru a confirma ce program au de sărbători, iar informațiile vor fi folosite pentru a updata profilul afișat pe Google Maps.

Surse: Guardian, BBC