​Apple a prezentat recent trei noi modele de iPhone, inclusiv cel mai scump de până acum, care în SUA pornește de la 1.100 de dolari, iar în Europa este și cu 30% mai scump. Tim Cook, șeful companiei, a spus într-un interviu la ABC News că oamenii vor cele mai inovative produse din piață, dar aceste produse pot fi fabricate doar cu costuri mari. În plus, el a spus că mulți își iau iPhone prin pachetele de la operatorii mobili și îi costă practic un dolar pe zi.

Tim Cook se joaca cu iPhone-ul in direct la TVFoto: ABCnews

Într-o atmosferă foarte relaxată, la ABC News, Tim Cook a fost întrebat și dacă faptul că cel mai scump model costă de la 1.100 de dolari nu va îndepărta o parte dintre clienți. Șeful Apple a răspuns spunând că iPhone-urile se adresează tuturor și există și modele cu prețuri mai mici.

El a spus că mulți dintre cei care își cumpără iPhone, chiar și cei care aleg modelul de peste 1.000 de dolari, îl cumpără prin pachete oferite de operatori și plătesc 30 de dolari pe lună și ”un dolar pe zi”.

El a spus că noile iPhone-uri au cele mai puternice procesoare și cele mai performante camere și a ținut să adauge că iPhone-urile au înlocuit multe alte produse: camere foto digitale, camere video, MP3 playere și unități de navigație.

Presa americană de tehnologie a scris pe larg despre faptul că Apple aduce de la an la an iPhone-uri tot mai scumpe, anul trecut fiind depășit pragul de 1.000 de dolari ca preț de pornire, iar anul acesta XS Max costă de la 1.099 de dolari. A fost criticat și faptul că în cutia celui mai scump model nu se găsește și un fast charger (un încărcător de mare viteză), ci doar unul convențional.

În Germania, iPhone XS Max cu 512 GB stocare costă 1.649 euro, iar în Italia, 1.689 euro. În Ungaria, același model de top costă 577.000 de forinți, adică 1.774 euro, ceea ce înseamnă cu 615 dolari mai mult decât în SUA.

În România, Apple iPhone XR costă de la 4.000 de lei, XS costă de la 5.400 lei, iar SX Max, de la 5.900 lei, cea mai scumpă versiune a acestui model ajungând la 7.800 lei.