​​IBM și Red Hat, lider mondial în furnizarea de software cloud open source, au anunțat duminică faptul că au ajuns la un acord definitiv conform căruia IBM va achiziționa toate acțiunile Red Hat pentru 190 dolari pe acțiune în numerar, reprezentând aproximativ 34 miliarde de dolari. Aceasta este de departe cea mai mare achiziție a gigantului american IBM, scrie Reuters.

IBM preia Red HatFoto: Redhat.com

Prin această achiziție IBM speră să țină pasul cu Amazon.com, Alphabet și Microsoft pe o piață care se dezvoltă rapid, cea serviciilor de cloud. IBM a mai cumpărat în 2013 furnizorul de infrastructură de cloud Softlayer pentru 2 miliarde de dolari, iar în 2008 a cumpărat cu 5 miliarde de dolari producătorul canadian de software Cognos.

Alte mari companii de tehnologie s-au gândit recent să se reinventeze prin intermediul unor achiziții strategice. Microsoft a cumpărat în acest an platforma de software open-source GitHub cu 7,5 miliarde de dolari, iar Dell, unul din principalii concurenți ai IBM, a cumpărat acum 2 ani a cumpărat furnizorul de servicii de cloud și stocare de date EMC pentru 67 miliarde de dolari.

Acordul dintre IBM și Red Hat este așteptat să se încheie în a doua jumătate a anului 2019, după ce va primi acordul autorităților de reglementare.