Microsoft a afișat joi rezultate financiare foarte bune, aplicația Teams are 75 de milioane de useri, iar ”transformarea digitală” a fost uimitor de rapidă, ultimele două luni fiind echivalentul a doi ani, spune CEO-ul companiei, Satya Nadella. El estimează că actuala criză va fi urmată de o fază ”hibridă” de lungă durată unde o parte din muncă se va face de acasă și o altă parte de la birou. Compania are o capitalizare de peste 1.300 de miliarde dolari.

Logo MicrosoftFoto: Hotnews

Nadella spune că, din cauza carantinei din cele mai multe țări și din cauza regulilor de distanțare socială, începând cu mijlocul lui martie ”totul se întâmplă de la distanță în lume” și platformele și serviciile Microsoft au avut mult de câștigat.

El estimează că actuala criză va fi urmată de o fază ”hibridă” de lungă durată unde o parte din muncă se va face de acasă și o altă parte de la birou și va fi nevoie de tehnologie care să integreze cu succes operațiunile tot mai complexe cu care companiile trebuie să se confrunte.

Veniturile diviziei de cloud Azure au crescut cu peste 50%, iar aplicația de videoconferință Teams a crescut puternic, ajungând la 75 de milioane de useri.

Veniturile companiei au urcat trimestrul trecut cu 15%, spre 35 miliarde dolari, iar profitul net a crescut cu 22%, la 10,75 miliarde dolari.

Sursa: Financial Times