Twitter va derula un test pentru a-i încuraja pe oameni să citească un articol pe care aceștia vor să-l dea apoi mai departe, ideea fiind ca userii să știe exact ce distribuie. Testele se vor face pentru useri de Android, iar aceștia vor fi întrebați dacă nu vor să deschidă mai întâi un articol, înainte de a da share pe rețea acelui articol.

HotNews.roFoto: Hotnews

Twitter spune că un articol distribuit dă startul unor discuții, așa că cel care-l distribuie trebuie să-l fi citit înainte, tocmai pentru a știi ce conține articolul pe care-l recomandă. Pentru useri de Android, Twitter îi va întreba pe oameni dacă nu vor mai întâi să deschidă acel articol, iar mesajul va apărea când articolul căruia userul vrea să-i dea Retweet nu a fost deja deschis prin aplicația Twitter.

Obiectivul Twitter este clar: să-i facă pe oameni să se gândească de două ori înainte de a distribui ceva, ideea fiind să fie redusă la minim posibilitatea distribuirii unor știri false.

De multe ori oamenii distribuie articole cu titluri ”clickbait” care nu reflectă și ce conține acel articol. În multe cazuri cei care distribuie nu citesc toată informația și ajută, chiar fără să vrea, la propagarea unor știri false.

Twitter nu urmărește ce fac userii în afara platformei sale și fereastra de dialog va apărea și dacă user-ul a citit acel articol în altă parte (pe Facebook, în browser sau într-o aplicație de știri).