​Google a integrat un corector gramatical în motorul său de căutare, corector care va folosi tehnologii de inteligență artificală pentru a găsi erori în construcția unor fraze. Informația a fost prezentată de site-uri precum 9to5Google, CNET și The Verge.

Logo GoogleFoto: Shutterstock

Presa americană a scris despre această opțiune de „grammar check” care este prezentă pentru moment în engleză și care detectează când într-o frază pusă la căutare se găsesc erori.

Google are corectoare la Gmail și Docs, dar de acum va integra unul și pe Search, domeniu unde tehnologiile de AI performante aduc multe îmbunătățiri și permit integrarea de opțiuni noi.

Google va face o verificare gramaticală dacă în textul căutării incluzi „grammar check”. Opțiunea este disponibilă de câteva săptămâni, iar Google avertizează că pot apărea erori.

Pe motorul de căutare există de ani buni o opțiune care îți sugerează o altă căutare, dacă cea pe care ai făcut-o avea erori de scriere. Spre exemplu, dacă în loc de „lanterne profesionale” scrii „lnaterne profesionale”, îți va sugera varianta corectă.

Google a lansat mai multe opțiuni pentru ca partea de Search să devină mai conversațională, iar motorul de căutare să fie un fel de partener de discuție. Recent, chatbot-ul Bard a fost lansat în toată Europa și poate fi încercat și în română.