Dezvoltatorii ucraineni de jocuri au lansat primul trailer pentru Famine Way, un joc video dedicat aniversării a 90 de ani de la Holodomor, marea foamete din 1932-1933 provocată de politica agricolă a guvernului sovietic care a ucis milioane de ucraineni, relatează Ukrainska Pravda.

comemorarea victimelor Holodomorului Foto: Maxym Marusenko / Zuma Press / Profimedia

Jocul descrie ororile Holodomorului din 1932-1933 din Ucraina prin ochii unei fetițe de 10 ani, scrie studioul Stellarium.gaming pe Facebook.

Dezvoltatorii au explicat că jocul 2D are un stil unic de desen și încearcă să povestească tragedia Holodomorului unui public larg.

Jocul este plasat într-un sat „fără viață” din regiunea Harkov. Protagoniștii jocului sunt „două suflete orfane”.

„Aceasta este o poveste despre foamete, disperare, durere și speranță, despre realitățile Holodomorului din Ucraina din 1932-33 prin ochii micuței Olena și ai berzei ei. Sunt două suflete orfane care au pornit în căutarea vieții și a familiei pierdute”, a spus studioul.

Jucătorul trebuie să o ajute pe Olena și pe barza în demersul ei de a-și găsi familia.

Dezvoltatorii spun că utilizatorii vor avea șansa de a se cufunda în perspectiva protagonistului și de a vedea circumstanțele din acea perioadă.

„Scopul nostru este să înfățișăm oroarea trăită de poporul ucrainean prin ochii micuței Olenka [diminutiv la Olena]. Să evidențiem acțiunile criminale ale guvernului sovietic”, a adăugat studioul.

The Famine Way, un joc disponibil pentru computere și telefoane mobile, va fi lansat în 2024.