Compania Ubisoft a anuntat ca a ales capitala Ucrainei, Kiev, pentru a deschide cel de-al treilea studio din estul Europei. Primul a fost deschis la Bucuresti acum 16 ani si are in prezent 500 de angajati si isi va adauga alti 150. Noul studio din Kiev va colabora strans cu cel din Romania si va fi condus de Sebastien Delen, coordonatorul activitatii pentru Bucuresti si Sofia.

Ucraina a devenit de mult timp interesanta pentru industria jocurilor video gratie numeroaselor firme care activeaza in domeniu. Kiev este o destinatie promitatoare, deoarece aici se afla o treime din cele 300 de universitati ale tarii, iar anual ies 7.000 de absolventi ai unor discipline inrudite cu software-ul.

O echipa de 12 developeri a contribuit deja la versiunea pentru PC a jocului Blazing Angels: Secret Missions of WWII. Peste un an se preconizeaza ca vor fi 50 de angajati in Ucraina.

Ubisoft e prezenta in aceasta parte a Europei din 1992, cand a deschis studioul din Bucuresti. Dupa ce jocuri precum Silent Hunter si Blazing Angels au fost bine primite de piata, compania a decis sa deschida un studio la Sofia, in iunie 2006. In prezent acolo lucreaza 50 de oameni, iar peste un an vor fi 100. La Bucuresti lucreaza in prezent 500 de oameni, iar peste un an se doreste atingerea numarului de 650 de persoane. Astfel, Ubisoft va ajunge la peste 800 de angajati in estul Europei.

Pentru inceput studioul ucrainean va colabora cu Bucurestiul la proiecte precum varianta pentru PC a jocului Tom Clancy’s HAWX.