Cea mai noua generatie a sistemului de operare Windows Mobile, dezvoltat de Microsoft pentru dispozitivele mobile, se va lansa in a doua parte a anului viitor si nu la inceput, asa cum se credea initial, scrie CNET care citeaza parteneri Microsoft. Amanarea va dezamagi o parte a pietei deoarece Microsoft conta pe Windows Mobile 7 pentru terminale care puteau rivaliza intr-un mod mai convingator cu iPhone.

Desi producatorul nu a spus cand se va lansa cel mai nou Windows pentru mobile, partenerii Microsoft, citati de CNET au spus ca lansarea s-a amanat pana in al doilea semestru din 2009, desi ei asteptau sistemul pe la inceputul anului.

E de asteptat ca noul sistem sa recunoasca o serie de gesturi ale utilizatorilor folosind camera in acest sens. Amanarea vine pe fondul unor miscari frenetice din partea concurentei. Marti e prezentat primul telefon cu platforma Android de la Google, HTC "G1", iar Apple iPhone 3G e lansat de ceva timp si nici RIM, producatorul BlackBerry nu duce lipsa de noutati.

Se pare ca pana la Windows Mobile 7 nu va mai veni vreun update important, insa cateva imbunatatiri sunt asteptate pentru browser.

Windows Mobile este un sistem de operare creat pentru dispozitive mobile cum ar fi telefoane, smartphone-uri, pocket PC-uri si unele computere de bord folosite la automobile.

Microsoft a vandut 18 milioane de licente Windows Mobile in anul fiscal incheiat in iunie, sub tinta de 20 de milioane stabilita initial.

Cea mai recenta versiune a sistemului Windows Mobile 6.0, a fost lansata in februarie 2007.