Google se pregateste sa renunte la 10.000 de angajati, scrie organizatia WebGuild, care citeaza surse din piata ce au dorit sa ramana anonime. Google a disponibilizat cateva sute de angajati in cateva luni, dar cifrele mari abia acum urmeaza, noteaza WebGuild, citata de Washington Post. Google nu a comentat inca aceste speculatii.

Site-ul noteaza ca Google a folosit un artificiu pentru a concedia "in tacere" cateva sute de oameni in ultimele luni. Totul e legat de categorii, sustine WebGuild, Google incadreaza 10.000 dintre angajati la categoria "cheltuieli temporare operationale", ceea ce inseamna ca posturile lor nu sunt oficiale si pot fi eliminate fara notificare publica.

Google raporteaza ca are 20.000 de angajati "plini", iar cele 10.000 de job-uri "temporare" duc totalul oamenilor care lucreaza pentru companie la 30.000.

WebGuild noteaza ca Google are multi avocati care gandesc strategii de concediere "fara scandal". "Una din tactici este de a muta angajatul la fiecare cateva luni pe un alt post, astfel incat statutul sau sa ramana de temporar. De aceea probabil nu ati vorbit de doua ori cu aceeasi persoana la Google si de aceea e mereu un om nou la job", sustine presedintele WebGuild, Daya Baran.

Google nu a comentat inca aceste speculatii si e foarte posibil ca informatiile sa nu fie adevarate. Totusi, noteaza Washington Post, semne ca Google simte criza exista deja, chiar daca trimestrul trecut compania a afisat rezultate bune, invidiate de multi din Silicon Valley.

Compania a anuntat ca petrecerile dedicate sarbatorilor de iarna nu vor mai fi la fel de somptuoase ca anul trecut, adio sculpturi imense de gheata si distractii in realitatea virtuala. Acum se va opta pentru variante mai economice.

Trebuie notat ca in trecut au mai circulat pe internet informatii despre Google care s-au dovedit a fi false. Spre exemplu, o serie de bloguri au scris ca gigantul online va renunta la programul prin care le ofera cina gratuita angajatilor pentru a economisi anual 72 milioane dolari, insa Google a dezmintit informatia.

Daca totusi Google va da oameni afara, e foarte probabil ca proiectele mai putin profitabile sa aiba cate ceva de suferit. Insa pana la informatii oficiale, totul e pura speculatie.