Steve Jobs - CEO-ul Apple - a anuntat ca isi ia concediu medical pana la finalul lui iunie, din cauza unor probleme de sanatate mai grave decat se credea initial, noteaza Reuters. Informatia i-a uimit pe multi si se vorbeste ca e posibil ca peste cateva luni Steve Jobs sa se retraga. Actiunile companiei au scazut cu 10% dupa anunt.

Jobs anuntase in prima decada a lunii ca sufera de dezechilibru hormonal, insa se trateaza si problemele se vor rezolva in cateva luni. El a vrut atunci sa-i linisteasca pe cei care spuneau ca se afla pe patul de moarte si ii asigura pe toti ca va ramane la conducerea companiei.

Steve Jobs spune ca va ramane implicat in luarea deciziilor strategice importante, insa activitatile sale de zi cu zi vor fi preluate de directorul operational Tim Cook. Multi spun ca daca Tim Cook se va descurca bine, e posibil ca Jobs sa-l numeasca la sefia companiei. Cook i-a tinut locul lui Jobs si in 2004, cand acesta s-a tratat pentru cancer.

Actiunile Apple au scazut miercuri cu 10%, dupa anuntul lui Jobs. Analistii spun ca Apple e mult mai dependenta de CEO-ul sau decat alte companii, iar lipsa lui Jobs pentru sase luni poate insemna ca Apple nu va scoate niciun produs spectaculos in acest interval, lucru care va afecta financiar compania.

Jobs, in varsta de 53 de ani, este omul care a dus Apple de la o situatie disperata, la una privilegiata, datorita unor produse precum iPod si iPhone.