Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, s-a intors oficial la munca dupa circa sase luni de concediu medical, desi acesta va lucra, cel putin la inceput, mai mult de acasa, a anuntat luni compania, informeaza Reuters. Anuntul vine dupa luni de speculatii privind starea de sanatate a lui Jobs, supravietuitor al unui cancer pancreatic, si pe marginea viitorului companiei pe care a co-fondat-o in urma cu peste 30 de ani.

Steve Jobs, in varsat de 54 de ani, a facut un transplant de ficat in urma cu doua luni, in orasul Memphis din statul american Tennessee. In ciuda acestor probleme medicale, Jobs a ramas implicat in deciziile strategice ale Apple, potrivit oficialilor companiei, iar recent a fost vazut iesind din sediul companiei din Cupertino, California.

"Steve s-a intors la lucru. Pentru inceput, va fi prezent la sediul Apple cateva zile pe saptamana, iar in restul zilelor va lucra de acasa. Suntem foarte bucurosi sa-l avem inapoi alaturi de noi", a declarat un purtator de cuvant al Apple.

Valoarea actiunilor Apple a stagnat in sedinta de luni a bursei electronice americane Nasdaq. Dupa intrarea in concediu medical a lui Steve Jobs, valoarea actiunilor Apple era extrem de volatila, sensibila la fiecare informatie pe marginea starii de sanatate a acestuia, dar in ultima perioada pretul actiunilor acestora a inceput sa fie mai putin volatil, pe masura ce investitorii s-au obisnuit cu ideea ca alti executivi conduc compania in absenta acestuia.

Jobs a fost tratat de o forma rara de cancer pancreatic in anul 2004, iar infatisarea slabita pe care a avut-o in cadrul unui eveniment in vara anului trecut, a accentuat temerile privind o reintoarcere a cancerului. In ianuarie, dupa ce Jobs si-a motivat aspectul slabit prin faptul ca ar suferi de un dezechilibru hormonal, a anuntat ca isi ia concediu medical pana la finalul lunii iunie, din cauza unor probleme de sanatate mai grave decat se credea initial. In lipsa sa, conducerea de zi cu zi a operatiunilor Apple a fost efectuata de catre Tim Cook.

In aceeasi luna, Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) a anuntat chiar ca examineaza anunturile Apple referitoare la problemele de sanatate ale directorului executiv al companiei, Steve Jobs, pentru a se asigura ca investitorii nu au fost indusi in eroare.