Profitul net al Apple a crescut cu 15%, la peste 1,2 miliarde diolari, iar vanzarile au urcat cu 12%, la aproape 8,4 miliarde dolari pentru trimestrul al doilea incheiat pe 27 iunie, a anuntat compania care a vandut peste 5 milioane de terminale iPhone si 10 milioane de playere iPod in intervalul aprilie - iunie. Cei de la Apple s-au declarat incantati de rezultate, mai ales in actuala situatie economica.

Astfel, in trimestrul al doilea profitul net a ajuns la 1,23 miliarde dolari, fata de 1,07 miliarde acum un an, iar vanzarile au urcat de la 7,48 miliarde dolari in Q2 2008 la 8,34 miliarde dolari in trimestrul al doilea.

Steve Jobs, CEO-ul companiei spune ca rezultatele sunt o dovada ca noile produse au fost primite bine de clienti. In cele trei luni compania a vandut 5,2 milioane de terminale iPhone pe plan mondial, iar utilizatorii au cumparat 1,5 miliarde de aplicatii de la App Store. Vanzarile de playere iPod au scazut de la circa 11 milioane unitati in Q2 anul trecut, la 10,2 milioane anul acesta. Cei de la Apple spun ca e de asteptat ca vanzarile de MP3 playere clasice sa scada si pe viitor, deoarace compania isi canibalizeaza propriile produse prin lansarea iPod Touch si iPhone. Apple adauga insa ca desi vor scadea ca volum de vanzari, MP3-playerele clasice vor mai fi ani buni pe piata.

Apple estimeaza venituri cuprinse intre circa 8,7 miliarde si 8,9 miliarde dolari in trimestrul curent si castiguri pe actiune de 1,18 - 1,23 dolari. Profitul pe actiune a fost de 1,35 dolari in trimestrul al doilea, fata de 1,19 dolari cu un an in urma.

Vanzarile de PC-uri Mac au urcat si ele la 2,6 milioane unitati trimestrul trecut, impulsionate de scaderea preturilor in iunie.

Nu in ultimul rand, rezultatele Apple ii vor linisti pe cei care spuneau ca fara Steve Jobs lucrurile se vor agrava la companie. Jobs a revenit la munca in iulie, dupa cinci luni si jumatate de absenta.