Dupa ce Microsoft a confirmat ca hackerii care au atacat Google in China au profitat de vulnerabilitati ale Internet Explorer autoritatile franceze si germane sfatuiesc utilizatorii sa fie prudenti si sa foloseasca alt browser, scriu publicatiile ZDNet France si The Telegraph. Microsoft spune ca sfaturile sunt prea radicale si adauga ca browser-ul poate fi folosit in continuare in siguranta daca sunt modificate cateva setari.

In Franta, Centrul de expertiza guvernamentala si de raspuns la atacurile informatice (CERTA) a emis un buletin de alerta pe 15 ianuarie si sfatuieste utilizatorii sa foloseasca alt browser. Apoi si organizatia germana de profil BSI (Biroul Federal pentrui Securitatea Informatiei) a emis o avertizare similara sfatuind "internautii" sa fie prudenti si sa foloseasca alt browser web in locul Internet Explorer.

Totusi, reprezentantii Microsoft Germania spun ca avertizarea e mult prea dura, iar pericolul pentru publicul larg e extrem de mic, deoarace atacurile din China in care s-a profitat de vulnerabilitatile IE au fost indreptate catre anumiti utilizatori, nu asupra publicului larg.

Compania mai spune ca riscul de a fi atacat scade daca utilizatorii schimba setarile IE pe "secure mode", dar compania admite ca astfel se va pierde din functionalitatea IE. Totusi, asociatia germana BSI spune ca nu e suficient ca utilizatorii sa puna Internet Explorer pe "secure mode" iar aceste schimbari nu garanteaza faptul ca atacurile nu vor mai fi posibile.

Microsoft a admis saptamana trecuta ca o vulnerabilitate a browser-ului Internet Explorer a fost exploatata de cei care au desfasurat amplul atac informatic asupra Google in China. La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, Google a descoperit ca a fost victima, alaturi de cel putin alte 20 de companii din sectoare precum: internet, finante, tehnologie, media si chimie, a unui atac cibernetic initiat din China. Potrivit Google, atacatorii au tintit in special conturile de Gmail ale unor militanti pentru drepturile omului din China.