Ronald Binkofski, polonezul care a preluat incepand de miercuri conducerea Microsoft Romania, inlocuindu-l pe Calin Tatomir, a declarat joi ca a venit sa conduca filiala locala pentru cel putin trei ani de zile si ca, cel putin pentru moment, nu intentioneaza sa faca disponibilizari, deoarece nu are motive. Considera ca numirea sa s-a facut mai ales datorita experientei de 15 ani pe pietele din Europa Centrala si de Est, iar despre Romania crede ca este o tara cu un potential intelectual enorm, dar si una din cele mai afectate piete din regiune la nivel economic datorita crizei globale.

Ronald BinkofskiFoto: Microsoft

"Cred ca situatia in piata din Romania e grea si dificila din punct de vedere economic si nu e din cauza Romaniei ci datorita a ceea ce s-a intamplat in urma cu doi ani cu economia globala. Cred ca Romania este una din pietele cele mai afectate din Europa Centrala si de Est din acest punct de vedere, simti tensiunea. Cred ca Guvernul ar trebui sa lucreze pentru redresarea economiei, afacerile au de suferit si acesta este scenariul in care intru", a precizat joi pentru HotNews.ro Ronald Binkofski, noul director general al Microsoft Romania.

La prima sa intalnire cu presa de la preluarea acestei functii, in cadrul unui eveniment in care Romtelecom a lansat servicii de comunicatii unificate pe o platforma Microsoft, Ronald Binkofski a tinut sa spuna ca nu are de gand sa faca la acest moment disponibilizari.

"Nu intentionez sa fac schimbari la nivelul numarului de angajati la acest moment, pentru ca nu este un motiv in acest sens. Vreau sa ma obisnuiesc cu business-ul si voi avea nevoie de ceva timp pentru a analiza asta", a spus acesta.

  • Ronald Binkofski: Cred ca am fost ales datorita realizarilor si experientei mele in Europa Centrala si de Est

Intrebat daca schimbarea la nivelul conducerii Microsoft Romania s-a facut poate datorita unor rezultate locale nu tocmai multumitoare la nivelul grupului, Ronald Binkofski a negat din start acest lucru.

"Am avut aceste discutii la nivel intern, stiam de intentiile lui Calin Tatomir de a pleca, apoi a fost si solicitarea mea. Este vorba de un scenariu de 3 luni. Apreciez ce a facut aici. A avut vremuri grele, a inceput sa faca schimbari. Cred ca mi-a lasat o sucursala cu o situatie foarte buna pe care se poate construi mai departe. Lucrez pentru Microsoft de mai multi ani si cred ca numirea mea a fost luata pe baza realizarilor in cadrul Microsoft de-alungul anilor si de asemenea pentru ca eram foarte familiarizat cu piata. Lucrez in Europa Centrala si de est (CEE) de 15 ani, am lucrat in Rusia, in Republica Ceha, in Ungaria si in Romania am avut ceva colaborari. Decizia a fost in genul: 'urmatorul pas pentru subsidiara' si nicidecum datorita lipsei de realizari", a precizat Ronald Binkofski.

Legat de tara noastra, Ronald Binkofski a mai spus ca vede aici "un potential intelectual enorm", ca a fost de mai multe ori aici, inclusiv in tinerete perioada de cand isi aduce aminteste cuvinte precum "inghetata" si "hidrobicicleta" si ca, in particular, isi doreste de mult timp sa viziteze Delta Dunarii.

Fostul sef al Microsoft Romania, Calin Tatomir a condus subsidiara din 2008, in primul an fiscal afacerile au scazut din cauza crizei, insa in anul fiscal incheiat in vara lui 2010 compania a fost pe plus. In legatura cu plecarea sa, Calin Tatomir a declarat miercuri pentru HotNews.ro ca intentioneaza sa-si deschida un business nou despre care va da mai multe amanunte dupa 15 noiembrie si ca renunta la functia de la Microsoft si pentru a sta mai mult cu familia.