Un hacker roman care-si spune TinKode a "pus la pamant" site-ul Marinei Regale Britanice (Royal Navy) care este suspendat de aproape trei zile, noteaza BBC. Hacker-ul a aflat parole ale administratorilor si utilizatorilor dupa un atac de tipul "SQL injection", mod extrem de des folosit de hackeri. Site-ul este inca suspendat, iar reprezentanti ai firmelor de securitate spun ca intamplarea este jenanta pentru Royal Navy care la nivel declarativ facuse o prioritate din apararea impotriva atacurilor informatice.

Site-ul nu a fost inca repus in functiuneFoto: Hotnews

Hacker-ul TinKode a atacat site-ul vineri, iar apoi a pus pe internet nume de utilizatori si parole ale administratorilor site-ului si alte informatii confidentiale. Hacker-ul spune ca nu va valorifica datele, ci pur si simplu a vrut sa dovedeasca faptul ca exista vulnerabilitati.

Si acum, luni dupa-amiaza, site-ul Royal Navy este inca imposibil de accesat iar pe o caseta neagra scrie: "Din pacate site-ul Royal Navy este in proceduri esentiale de intretinere. va rugam sa reveniti curand".

Reprezentanti ai Marinei au admis ca site-ul a fost atacat, dar spun ca nu s-au pierdut date.

Un reprezentant al companiei de solutii de securitate Sophos citat de BBC spune ca atacul este jenant pentru Royal Navy care declarase in repetate randuri recent ca protectia impotriva atacurilor cibernetice este o prioritate.

BBC noteaza, citand ZoneH ca acest hacker a spart 52 de site-uri in ultimele 12 luni, iar printre "victime" se numara YouTube si Reuters.