Panasonic a lansat la targul CES din Las Vegas tablet PC-ul Viera, terminal prezent in trei versiuni de marime si conceput pentru a fi folosit impreuna cu televizoarele HD ce pot fi conectate la internet. Tableta prezentata in variantele cu ecran de 4, 7 si 10 inch poate fi utilizata fie pe post de telecomanda pentru televizorul HD, fie in completarea acestuia, utilizatorul putand spre exemplu sa vada ce scriu oamenii pe Twitter despre un eveniment sportiv care e vizionat pe televizor. Ramane de vazut daca legatura stransa cu televizorul va fi un avantaj sau din contra.

Panasonic Viera tabletFoto: Panasonic

Panasonic a insistat la prezentarea Viera pe abordarea diferita in raport cu concurenta. Toti spun ca tabletele sunt simboluri ale mobilitati, insa Panasonic prezinta cele trei variante de Viera ca fiind ideale in “conjunctie” cu televizorul HD capabil sa se conecteze la “net”.

Spre exemplu, tablet PC-ul poate fi utilizat ca telecomanda pentru televizor, dar si ca un al doilea ecran din camera, display pe care pot fi afisate imagini si informatii legate de ceea ce utilizatorul vede in acel moment la televizor. Ca aplicatii practice, poti pe tableta sa vezi in detaliu o parte a imaginii de la televizor sau cand urmaresti un meci pe TV poti pe tableta sa vezi ce scrie lumea pe Twitter despre acea partida.

Setul de tablete va fi lansat in 2011, pretul nu a fost comunicat, insa marea intrebare este daca aceasta abordare va fi atragatoare pentru public. Faptul ca tableta cu conectivitate WiFi este atat de strans “legata” de televizor poate fi vazut de multi ca fiind un dezavantaj in contextul in care zecile de companii care lanseaza tablete trambiteaza avantajul suprem al mobilitatii.