​Microsoft face demersuri pentru a-i impidica pe cei de la Apple sa faca din termenul App Store, marca inregistrata in SUA, scrie BBC, citand reprezentanti ai Microsoft. Compania a depus documente oficiale in care spune ca "app store" este un termen generic pentru un magazin de aplicatii si orice companie ar trebui sa aiba dreptul sa il foloseasca fara teama ca vor urma represalii de la Apple.

Compania condusa de Steve Jobs a depus in 2008 documentele prin care solicita ca "App Store" sa devina marca inregistrata in SUA, termenul fiind folosit pentru magazinul online prin care se vand aplicatii pentru iPhone, iPad, iPod si Mac.

Microsoft se opune si sustine ca termenul nu ar trebui sa devina marca inregistrata pentru ca este unul generic adesea folosit de organizatii si companii ce vand aplicatii si a intrat in limbajul comun.

Compania spune ca termenul are sensul clar de magazin de aplicatii, la fel cum "shoe store" are sensul de magazin de pantofi iar "toy store" este magazin de jucarii. Microsoft sustine ca oricine ar trebui sa aiba voie sa foloseasca termenul, fara teama ca Apple va reactiona.

In ultimii ani magazinele de aplicatii s-au extins enorm, companii precum Google, Amazon sau Nokia - plus multi operatori de telefonie mobila - lansand magazine cu multe categorii de aplicatii.

Apple e obisnuita cu contestatiile la adresa diverselor nume de produse fiind pusa in fata unora atat pentru iPhone, cat si pentru iPad.