​Marti, Google va fi tinta unei noi plangeri facuta de o companie care o acuza de concurenta neloiala pe piata motoarelor de cautare in Europa, dupa ce trei companii au depus anul trecut plangeri si au determinat CE sa deschida o ancheta aprofundata pe subiect, scrie Financial Times. Motorul de cautare francez Ejustice.fr va depune o noua plangere complementara impotriva Google, iar situatia pare sa se complice, scrie les Echos. In repetate randuri compania a respins acuzatiile si sustine ca vrea sa ofere rezultate complete pentru utilizatori.

CE va da marti detalii despre o noua plangere imptriva Google, iar francezii de la Les Echos spun ca e vorba tot de motorul de cautare francez specializat ejustice.fr care a mai depus o plangere si acum un an impreuna cu germanii de la Ciao si britanicii de la Foundem.

Aceste plangeri au dus la deschiderea in noiembrie de catre CE a unei anchete aprofundate asupra Google pe motiv ca si-ar privilegia propriile servicii in rezultatele cautarii si ca ar face orice sa puna companiile concurente cat mai jos in rezultate, pentru a le dezavantaja.

Ejustice.fr acuza Google intr-o plangere complementara ca a fost fortata sa renunte la propria tehnologie de cautare, iar acest lucru i-a adus prejudicii.

CE sta de vorba in cadrul anchetei cu mai multe companii care au afaceri cu Google si vrea sa vada care e relatia dintre gigantul american si advertiseri.

Google a spus in repetate randuri ca nu face abuz de pozitie dominanta pe piata motoarelor de cautare, chiar daca are cota de piata mare. Americanii resping acuzatiile si spun ca actioneaza pentru a oferi rezultate cat mai relevante in cautari.