​Criza in care Sony a intrat din cauza atacurilor informatice de proportii pare sa se adanceasca fiindca gigantul japonez a admis ca datele personale a inca 25 de milioane de utilizatori au ajuns pe mana hackerilor, in afara de atacul asupra retelei PlayStation care e utilizata de 77 de milioane de persoane. Acum, Sony a anuntat ca si reteaua de jocuri de PC Sony Online Entertainment a fost atacata de hackeri si a decis pe 1 mai sa o inchida, noteaza The Guardian.

La doar doua zile dupa ce Sony isi cerea scuze pentru gravele probleme de la PlayStation Network si promitea un nou mecanism de protectie, iese la iveala un nou atac produs la jumatatea lunii aprilie. Astfel, infractorii informatici au obtinut datele personale a 25 de milioane de utilizatori ai retelei de jocuri Sony Online Entertainment, iar compania a decis pe 1 mai sa o inchida si pe aceasta temporar.

Sony a spus ca atacatorii au obtinut nume, adrese, e-mail-uri, date de nastere, numere de telefon si alte informatii despre utilizatorii retelei si au mai pus mana pe o baza de date veche de acum patru ani cu 23.000 de nume. In plus s-au mai obtinut si date despre cheltuielile facute de 11.000 de clienti din Austria, Germania, Olanda si Spania.

Atacul a avut loc pe 16 si 17 aprilie, inante de cel care s-a produs asupra retelei PlayStation. Un purtator de cuvant al companiei a admis ca nu se pot prognoza atacurile. "Sunt hackeri. Nu avem de unde sti ce or sa atace in viitor".

Un alt purtator de cuvant a spus ca nu sunt dovezi ca datele ar fi fost folosite in scopuri ilicite pentru a se obtine beneficii financiare, insa e clar ca Sony are probleme din ce in ce mai mari.

Desi pana acum nu s-au anuntat schimbari de management e de asteptat ca acestea sa apara in curand, mai scriu ziarele engleze.