Apple spera sa revolutioneze modul in care oameni asculta muzica prin lansarea serviciului iCloud
O buna parte dintre aplicatiile intens folosite sunt integral pe internet, cum ar fi Facebook, Twitter sau e-mail-ul, insa potentialul maxim al cloud-computing-ului nu a fost inca atins. Sunt servicii prin care pot fi ascultate melodii pe internet fara sa le descarci si pot fi vizionate filme, insa Apple nu a mers foarte departe in acest segment.
Prin serviciul iCloud pe care Steve Jobs il va prezenta deseara, utilizatorii iTunes vor putea asculta de oriunde medlodiile pe care le-au cumparat deja, fara a mai fi nevoie sa le descarce pe iPod, iPhone sau iPad, iar un lucru esential tine de faptul ca Apple a "batut palma" cu cele mai mari patru case de discuri din SUA pentru aceste facilitati.
Google, Amazon, Facebook si multe alte companii au promovat intens informatia din "cloud", iar domeniul are in mod cert perspective optimiste, mai ales ca utilizatorii ar vrea sa poata accesa orice document, clip audio sau video de pe orice tip de terminal, de oriunde, iar pentru asta totul trebuie sa fie pe internet, "in the cloud".
Publicul mai are insa reticente in legatura cu siguranta datelor personale postate pe internet, mai ales ca pentru a cumpara produse in the cloud trebuie sa dai detalii personale care pot ajunge pe mana hackerilor, cum s-a intamplat in cazul Sony PlayStation.
In plus, unele case de productie se tem ca daca va exista tot mai mult material audio si video "in the cloud", clientii vor fi tot mai mult tentati sa inchiereze continut si sa nu mai cumpere mai deloc, astfel ca traditionalele DVD-uri vor cunoaste o scadere dura a vanzarilor.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
dar daca eu am iphone fara plan de date ca nu imi permit?
dar daca am un ipod shuffle din acela cu clip ca sa pot sa ascult muzica in timp ce fac jogging?
dar daca am un macbook pro si sunt la Varful Omu si cabanierul intreaba la bucatarie sa vada daca au wifi?
ASTA este mentalitatea romanului... mananci de sub unghii sa iti iei iphone, dar nu-ti permiti un plan de date... trist, si foarte, foarte stupid.
pur si simplu intrebam ce te faci daca ai un dispozitive de la Apple care nu are conectivitate la Internet din diferite cauze. Va trebui sa platesti suplimentar pentru a-ti asigura conectivitate tot timpul pentru a asculta muzica... mi se pare un jaf pe fata.
Ma abtin cu privire la comentariul referitor la mentalitatea romanului. Denota frustrare multa. Foarte, foarte muuuuulta! Si la trei situatii ipotetice nu ai reusit sa vii cu o jumatate de solutie.... ai dreptate, este foarte trist! :))
P.S. Nu uitati ca oricum Apple limiteaza descarcarea prin 3G la 20. Mb.
Iar in secolul in care noi toti ceilalti traim, avem si un radio chiar mai avansat: satellite radio.