Compania chineza Lenovo lanseaza tableta ThinkPad despre care spune ca e gandita pentru oamenii de afaceri si business-urile lor, noteaza The Register. Preturile pornesc de la 500 de dolari in SUA, terminalul are ecran de 10,1 inch si cantareste circa 700 g. Compania spera ca abordarea diferita ii va aduce clienti, mai ales ca majoritatea tabletelor concurente tintesc clienti care vor divertisment, nu aplicatii de business.

Lenovo ThinkPadFoto: lenovo.com

ThinkPad are ecran de 10,1 inch, procesor Nvidia Tegra 2 dual-core de 1 Ghz si camera de 5 MP pe spate si una de 2 MP pe partea frontala. Cantareste circa 700 g, are porturi USB si HDMI, slot de card SD si printre accesoriile optionale se numara un stylus pentru luat notite si o husa ce poate fi folosita pe post de tastatura.

Lenovo spune ca e o tableta :prietenoasa" cu oamenii de afaceri si are instalate o serie de aplicatii de productivitate. Totusi, pentru momentele de destindere exista preinstalat si cunoscutul joc Angry Birds.

Tableta utilizeaza versiunea 3.1 de Android, iar preturile in SUA sunt 499, 599 si 669 dolari pentru variantele cu 16, 32 si 64 GB de stocare. Modelele au conectivitate WiFi.

Interesant este ca pe piata tabletelor nu nu doar intra produse noi, ci si ies modele care n-au avut mare succes. Dell a scos recent versiunea de 5 inch a Streak, considerata de multi prea mica si prea scumpa, iar HP nu va mai dezvolta modelul TouchPad lansat recent cu sistemul webOS la care a decis sa renunte.