Eastern Space Systems, societatea care, dupa cum spunea marti patronul Asesoft Sebastian Ghita, ridica la satelit semnalul "RTV" transmite, de fapt, tot programul Realitatea TV, a constatat, joi, CNA. Potrivit reprezentantilor Consiliului, postul RTV din Targu Jiu, operat de societatea Ridzone Computers, transmite in continuare propriile programe, la nivel local, iar semnalul Realitatea TV este cel ridicat, de fapt, de doua ori la satelit.

Membrii CNA au spus ca pana saptamana viitoare, cand doresc sa lamureasca situatia conflictuala de la Realitatea TV, Rovigo/Realitatea Media trebuie sa informeze Consiliul de ce semnalul postului este transmis, in prezent, de doua ori la satelit.

O avocata care reprezinta Realitatea Media a precizat, la sedinta de joi a CNA, ca Realitatea Media a facut o adresa catre Eastern Space Systems, societatea care de marti ridica la satelit semnalul Realitatea TV pe noi frecvente, dar si catre Telenor, detinatorul satelitului Thor 6, cerandu-le acestora sa opreasca emisia pe frecventele respective.

Realitatea Media mai cere Eastern Space Systems si Telenor sa lamureasca in ce temei transmite semnalul Realitatea TV pe noi coordonate, in conditiile in care Realitatea TV ridica semnalul prin statia proprie, prin satelitul Amos 2, asa cum de altfel arata si documentatia depusa la CNA.

  • Sebastian Ghita, care pana recent a avut contractul de management cu Realitatea Media, dar care dupa intrarea in insolventa a acestei companii a intrat intr-un conflict deschis cu actionarul majoritar Elan Schwartzenberg si administratorul judiciar Rovigo, a spus marti pentru Mediafax ca "noua televiziune" RTV emite "din studiourile noastre de la Casa Presei Libere", prin satelitul Eastern Space Systems, iar "continutul il producem noi, cu toata echipa care inainte a lucrat la Realitatea".

Reprezentantii CNA au mai spus, joi, ca firma Ridzone Computers, ce detine licenta pentru postul RTV din Targu Jiu, care saptamana trecuta trimisese CNA o informare ca si-a schimbat actionariatul si administratorul, nu a oferit inca precizarile solicitate de Consiliu referitoare la schimbarile de actionariat, pana la nivel de persoana fizica. CNA a spus ca trebuie sa verifice si marcile inregistrate de RTV Targu Jiu/Ridzone la OSIM si a mentionat ca acest post, in conditiile actuale, are dreptul sa transmita pe satelit doar cu programul actual, anuntat la CNA.