Procesul de integrare a revistelor din portofoliul Edipresse AS in cadrul Ringier s-a incheiat, la cinci luni dupa ce Ringier a anuntat cumpararea companiei ce publica titluri precum Avantaje, Elle si Viva. Directorul Ringier Romania, Mihnea Vasiliu, a spus marti pentru HotNews.ro ca integrarea titlurilor "s-a terminat, acum semnam ultimele documente", iar "azi si maine redactiile Edipresse se muta la Riniger".

Cristina Simion, pana acum managing director Edipresse A.S., va ramane, pentru Ringier, consultant exclusiv in domeniul media la nivelul pietei romanesti, a aratat Mihnea Vasiliu. La randul ei, Cristina Simion a precizat pentru HotNews.ro ca activitatea sa in functia detinuta pana acum la Edipresse "s-a incheiat" si ca "voi fi in continuare, probabil, consultant pentru Ringier". "Voi fi consultant in managementul comunicarii. Am facut acest lucru atatia ani, sper sa o pot face si in calitate de independent", a spus ea.

Potrivit lui Mihnea Vasiliu, la capatul acestui proces nu exista schimbari majore de organizare in cadrul Ringier, avand in vedere ca titlurile Edipresse sunt integrate in divizia de reviste a Ringier - companie care, pe langa ziarul Libertatea, mai editeaza publicatii precum Unica, Joy si Lumea Femeilor. Reduceri de personal nu exista la nivel editorial, ci doar la nivelul departamentelor de servicii si suport, a spus Mihnea Vasiliu.

Tranzactia Ringier-Edipresse A.S. Romania a fost anuntata in august 2011. Atunci, Mihnea Vasiliu spunea ca sefa Edipresse A.S. urma sa ramana "tranzitoriu" cel putin pana la aprobarea acestei achizitii de catre Consiliul Concurentei. Acesta a aprobat preluarea in luna decembrie.

Saptamana trecuta, Ringier a anuntat ca Cezar Burlan, in ultimii ani director de vanzari al Medien Holding (Romania libera, Academia Catavencu), preia pozitia de director de publicitate Ringier de la 1 februarie si ca Mirela Murariu, cea care a coordonat vanzarile de publicitate ale Ringier Romania pana la achizitionarea Edipresse, este numita director de publicitate mass market si ii va raporta lui Cezar Burlan.

  • Principalele titluri din portofoliul Ringier, dupa preluarea Edipresse AS: Libertatea, Unica, Lumea Femeilor, Joy, Bravo, Auto Bild, Avantaje, Elle, Viva!, Popcorn, Look!, Povestea mea/Intamplari adevarate, Baby, Psychologies