BRAT: Universul utilizatorilor de internet luat in calcul pentru SATI se modifica, asemenea SNA, in urma recensamantului

de V.O.     HotNews.ro
Vineri, 10 februarie 2012, 18:49 Economie | Media & Publicitate

Universul utilizatorilor de internet din mediul urban, luat in considerare pentru Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI) realizat de BRAT, va fi ajustat cu rezultatele recensamantului din 2011, anuntate de INS, potrivit unei informari de presa. BRAT a decis, tototdata, si ajustarea volumului unversului Studiului National de Audienta in presa scrisa (SNA) conform cu rezultatele recensamantului, dupa modelul descris luni de directorul general BRAT, Arina Ureche, pentru HotNews.ro.

Potrivit informarii de vineri a BRAT, volumul universului utilizatorilor de internet din mediul urban scade, prin ajustarea impusa de recensamant. Astfel, daca la ultima publicare a rezultatelor SATI s-a tinut cont de un univers de 5.561.945 de utilizatori de internet cu varste intre 14-64 de ani, din mediul urban, numarul acestora scade la 4.687.972. Insa, avand in vedere ca universul a fost extins cu grupa de varsta 65-74 de ani, la urmatoarea livrare SATI universul va fi de 4.753.973 utilizatori de Internet.

Calculul estre similar celui aplicat in cazul Studiului National de Audienta in presa scrisa, ale carui rezultate vor fi prezentate saptamana viitoare. Informarea BRAT precizeaza ca "a stabilit in cadrul Comisiei Tehnice a Departamentului pentru Studii de Audienta ajustarea volumul universului Studiului National de Audienta cu rezultatele Recensamantului". Potrivit BRAT:
  • "In prezent INS nu a publicat si rezultatele detaliate privind structura sociodemografica a populatiei, dar presupunand ca in cazul varstelor structura s-a mentinut similara cu cea anterioara, rezulta ca volumul universului studiat de SNA a scazut de la 9.704.416 persoane la 8.154.328, adica cu aprox. 16%. O consecinta directa a acestei descresteri va fi faptul ca toate rezultatele de audienta exprimate in mii de persoane se vor ajusta cu valoarea noului univers, adica vor inregistra descresteri similare cu cele ale universului total."
Vezi cum explica detaliat Arina Ureche, director general BRAT, efectele recensamantului asupra SNA


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

938 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică