Omul de afaceri Cristian Burci este fondatorul unui nou proiect de sustinere a start-up-urilor digitale, Digital Catalyst Fund, prin care aloca 1,5 milioane de dolari anual pentru dezvoltarea de noi afaceri in domeniu. Conducerea acestui fond, lansat la oficial la sfarsitul lunii mai, ii include intre altii pe Nadia Comaneci, antreprenorul Emil Gal, Simon Bond - CMO la BBDO&Proximity Worldwide, Matt Spiegel - fost CEO la Omnicom Media Group Digital.

Potrivit unui comunicat BBDO Romania - grup de comunicare fondat de Cristian Burci - Digital Catalyst Fund urmarese sa ofere suport si consiliere pentru antreprenori din Europa si SUA, aflati la inceput de drum, si sa-i puna in contact cu echipe tehnice din Romania.

  • Ideea fondului este sa "contribuie la inlaturarea obstacolelor majore cu care se confrunta start-up-urile: gasirea unor parteneri de cel mai inalt nivel din domeniul tehnic si accesarea de suport la tarife avantajoase. Economia in plina dezvoltare a Romaniei, accesul la suport tehnic de top si sistemul fiscal favorabil vor da nastere unor entitati profitabile, rezultate din combinarea unica a "smart capital" cu forta de munca talentata si bine pregatita".

Potrivit comunicatului, antreprenorii interesati isi pot trimite aplicatiile pana la data de 15 iulie a.c.. Pana pe 1 august, vor fi selectionate zece start-up-uri, iar din 1 septembrie va incepe, in Romania, o "tabara de pregatire". Pentru aceasta runda de investitii in proiecte de digital media, marketing si comunicare sunt alocati 500.000 de dolari. O a doua runda de investitii va fi lansata in ianuarie 2013.

Pe langa persoanele mentionate mai sus si Cristian Burci, boardul Digital Catalyst Fund mai include profesori de la Wharton School - University of Pennsylvania si ASE.

Vezi mai multe detalii pe site-ul Fondului